Punt helpt SDO-vrouwen aan klassebehoud

BUSSUM - Door een punt tegen het stugge Maarssen hebben de voetbalsters van SDO afgelopen weekend klassebehoud zeker kunnen stellen. De Bussumse vrouwen kregen door de 0-0 tegen Maarssen loon naar werken.

Dat SDO het klassebehoud kon zeker stellen mag knap genoemd worden. De spelersgroep van coach Don Lagrand had het hele jaar problemen met blessures. Ook tegen Maarssen moest er hard gewerkt worden. Met een 4-4-2-systeem kon Maarssen goed worden opgevangen. SDO was voor rust de sterkere ploeg en kwam al snel tot wat kansjes, maar er kwamen geen goals.
Na de rust was Maarssen een stuk feller, maar echt grote kansen bleven achterwege. SDO kon langzamerhand het duel toch weer overnemen, maar met afronden bleek de ploeg wederom onscherp.

Overtal
SDO speelde de laatste fase van het duel met een overtal, nadat de keepster van Maarssen rood kreeg na een handsbal. Doelpunten bleven ook nu achterwege, maar daar hadden zowel SDO als Maarssen wel vrede mee. Voor SDO stond voorop dat met het punt het gestelde doel wel zeker werd gesteld en daarmee het jaar toch nog geslaagd was voor de Bussumse vrouwen.