Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Dirk Brands

63 jaar

Bowen-behandelaar bij De Negen Ster. Bussumer sinds 2012.

Wat doe je voor de kost?
"Ik ben Bowen-behandelaar en heb mijn praktijk aan huis. Bowen-techniek is een therapie, waarbij door middel van hele lichte 'moves' het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt ondersteund."

Waar kun je mensen mee helpen?
"Met klachten waarmee men normaal onvoldoende verder komt. Mensen met chronische aandoeningen maar ook acute aandoeningen zoals sportblessures of het voorkomen daarvan, pre- en postoperatieve ondersteuning, maag- en darmklachten, hoofdpijn en migraine en problemen met bewegen."

Hoe werkt dat?
"Er is nog geen eensluidende theorie over het werken met de fascie (bindweefsel tot in zijn kleinste vorm) tot tussen de celwanden, maar alleen dat het werkt. Bij elke behandeling wordt het functioneren van de gehele mens centraal gesteld met een accent op de klacht."

Welke mensen hebben wat aan?
"De Bowen-techniek is met name geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier van beter worden of hun gezondheid willen ondersteunen. Daarnaast, omdat de moves heel licht zijn, kan het goed verdragen door diegenen die al veel pijn hebben. Verder reageren kinderen heel sterk op deze behandelwijze. Ook wordt het, afhankelijk van de zorgverzekeraar, vergoed."

Wat doe je naast je werk?
"Onze kinderen en met name de kleinkinderen nemen een groot deel van onze 'vrije tijd' in."

Op welke plek kom je graag?
"Lekker even op de fiets naar het winkelcentrum, maar ook uitwaaien op de heide."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Vanuit een politiek neutraal standpunt ben ik heel benieuwd hoe sociaal Bussum zich de komende tijd gaat ontwikkelen."

Als je een dag burgemeester van Bussum bent, dan...
"... zou ik de verlichting van de rotonde bij station Bussum-Zuid verbeteren, zodat je veel beter zicht hebt op voetgangers en fietsers als het donker wordt."