Gesprekken worden hervat

BUSSUM - Alle raadsleden en andere Bussumers mogen meepraten met Hart voor Bussum om de komende maand tot een raadsbreed gedragen akkoord te komen. Deze week wordt er voor het eerst geproken. Over ongeveer drie weken moeten de hoofdpunten voor een raadsakkoord worden vastgesteld.

door Sjoerd Stoop

Om de gesprekken goed te laten verlopen en resultaten te boeken hebben de lokalen René Wallenburg naar voren geschoven. Het voormalig Bussumse raadslid van de ChristenUnie kan als het goed is als informateur aan de slag. De gemeenteraad moest de voordracht van Wallenburg vlak voor het ter perse gaan van deze krant nog wel goedkeuren. Op voorhand zegt Wallenburg dat het een paar weken hard werken wordt. "Er staat een grote klus te wachten, temeer omdat er afgelopen maart veel veranderde qua raadszetels. Daar moeten we allemaal nog een beetje aan wennen, maar we hebben veel vertrouwen dat we tot wat goeds kunnen komen."

Hart voor Bussum heeft het plan om over ongeveer een maand een akkoord te kunnen presenteren. Een paar weken later moet dan ook het college van B&W gepresenteerd worden.

Raadsleden en burgers mogen de komende weken zelf hun wensen aandragen. Door alle Bussumers mee te laten praten hoopt Hart voor Bussum dat het akkoord straks door velen gesteund wordt. "We gaan nu voor een open en transparant proces", zegt Marieke Munneke Smeets namens de lokale partij. "We bouwen aan een akkoord dat door heel Bussum gedragen kan worden."

Hart voor Bussum kreeg het stokje voor de coalitieonderhandelingen afgelopen week overgedragen, nadat een raadsakkoord van de VVD met D66, PvdA, GL en GOP afketste. Hart voor Bussum heeft de VVD aangeboden om samen verder te werken aan een akkoord, maar de VVD gaf de opdracht al snel helemaal over aan de lokalen.