Mind&More helpt bij stress en piekeren

BUSSUM - Petra van Hameren is mindfulnesstrainster bij het Bussumse Mind&More. Ze leert mensen om met het 'hier en nu' bezig te zijn, in plaats van met de toekomst of het verleden.

"In een mindfulnesstraining leer je je aandacht bewust te richten op het hier en nu. En dat is goed voor lichaam en geest", legt Van Hameren, gecertificeerd trainer, uit. "Onze Westerse maatschappij is gericht op actie, op handelen, op doen. Teveel doen kan echter leiden tot onrust in je hoofd, lichamelijke klachten en slecht slapen. Door te oefenen in 'zijn' ontspant het lichaam zich. De aandacht verschuift dan van het hoofd naar het lichaam en de zintuigen."

Volgens Van Hameren is mindfulness een vaardigheid die je kunt trainen, net als autorijden of piano spelen. Mensen met een burn-out, stress, angsten of concentratieproblemen kunnen bij Mind&More terecht voor een trainingsprogramma. Van Hameren geeft training in Bussum en Huizen, in kleine groepen en 'met een gezonde dosis pragmatisme', zegt ze zelf. De eerstvolgende kennismakingsworkshop is 24 mei van 14.00 tot 16.30 uur in Studio 61.