Yogalessen bij het Jan Ligthartcentrum op de vrijdag
Yogalessen bij het Jan Ligthartcentrum op de vrijdag Foto: Jan Ligthartcentrum

donderdag 20 maart tot maandag 16 juni

Expositie

In Wijkontmoetingscentrum De Schakel aan de Kolonel Verveerstraat exposeert Ans Sterke. Sterke heeft zich in meerdere technieken bekwaamd, zoals pastel, aquarel en nu acryl. U kunt de schilderijen bekijken op de dinsdag- en woensdagochtenden van 9.00 tot 11.30 uur.

zaterdag 12 april tot zondag 20 april

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Zaterdagmiddag kan er worden genoten van een paaslunch in De Schakel in Naarden. Zaterdagavond brengt de bus u naar de relatiekomedie 'Liefde, Half om Half' in 't Spant in Bussum. Maandag kunt u mee naar de Boerenmaandag in Nijkerk met o.m. tractor oldtimers, schapen scheren en een braderie. Dinsdag gaat de bus naar Paleis Het Loo in Apeldoorn. Daar is de tentoonstelling 'Wij Willem', over de koningen die Nederland bouwden. Donderdag kunt u met de bus naar Intratuin in Hilversum om nog een bloemetje of plantje te kopen voor Pasen. Tot slot gaat de bus zaterdag 19 april naar de Beeldentuin en Zandsculpturen in Garderen. Opgeven kan op 035-7504192.

woensdag 16 april

Fietstocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 wordt weer de eerste fietstocht gehouden, een korte van ± 30 km. Start 's middags om 13.30 uur, einde om ± 17.00 uur. Onderweg wordt ergens aangelegd voor koffie of thee. De deelname is gratis en op eigen risico.

Dvd-voorstelling

De Palmpit aan de Koekoeklaan vertoont een dvd op groot televisiescherm. Aanvang 19.30 uur, toegang € 1,-.

Schakel-Diner

Voor eenieder die van lekker eten houdt, heeft 'De Schakel' aan de Kolonel Verveerstraat weer een 3-gangen 'Schakel-Diner'. Het hoofdgerecht is nasi met kip met daarbij uiteraard een passend voor- en nagerecht. Aanvang 16.45 uur, entree € 6,-. Opgeven op 035-6944742.

donderdag 17 april

Workshop

Co Amesz geeft in De Palmpit aan de Koekoeklaan een workshop 'Paasstukjes maken'. Deelnemen kost € 7,50 (met materiaal in totaal € 22,50). Opgeven kan op 033-2982675.

Paaszang

Van 11.00 tot 11.30 uur zullen kinderen van de Michaëlschool uit Bussum paasliedjes komen zingen in de benedenhal van De Heul aan de Koekoeklaan. Gratis entree.

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt op deze dag voor het eerst op de donderdag een open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden: 035-6938786 voor dinsdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Informatiebijeenkomst

Vanaf 14.00 uur kunnen senioren die in het bezit zijn van een iPad extra informatie krijgen over de werking en het gebruik ervan (geen les/geen spelletjes). Aanmelden: 035-6938786.

Workshop

In De Palmpit aan de Koekoeklaan geeft Cynthia Joseph, vitaliteitscoach en eigenaar van 100% Vitaal tijdens deze workshop uitleg over hoe je met de juiste voeding je lichaam van energie voorziet en ervoor kunt zorgen dat je beter presteert bij bijv. sport of tijdens een drukke werkdag. Aanvang 19.00 uur. Voor meer informatie of aanmelden via 06-525 64 777 of per mailtje info@100procentvitaal.nl.

vrijdag 18 april

Yoga voor mensen met NAH

Op Activiteitencentrum Jan Ligthart wordt een yoga-activiteit gegeven door een yogalerares die tevens ervaring heeft in het omgaan met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. De les is aangepast aan de individuele mogelijkheden van de deelnemer en vindt plaats in het centrum, elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Wie geïnteresseerd is kan zich opgeven voor een proefles door te bellen met 035 - 6915100.

zaterdag 19 april

Kunstwerk te water

ARTES-kunstenaar Gertie Knepper laat het drijvend kunstwerk 'De Piramide' te water naast het gemeentehuis. Aanvang 15.00 uur.

Expositie Marja Boot

Ontmoet kunstenaar Maja Boot persoonlijk op zaterdag 19 april van 15.00 tot 17.00 uur ter gelegenheid van haar expositie in Proeflokaal Sauter. De selectie van de kunstenaars en de organisatie is in handen van galerie Houwers. Proeflokaal Sauter is te vinden aan de Huizerweg 128 in Bussum.

Lezing Marijtje van der Horst

Marijtje van der Horst geeft om 15.00 uur in Boekhandel Los een lezing over haar recent verschenen boek 'In gesprek met je leven'. Niet wát er in je leven gebeurt, maar vanuit welk perspectief je hiernaar kijkt is bepalend. Iedere gebeurtenis is een kans om op onderzoek uit te gaan. Deze middag is georganiseerd door Boekhandel Los en uitgeverij Gottmer. Tot eind mei is de pop-upstore van de uitgeverij te bewonderen op de eerste etage van de boekhandel. Reserveren via info@boekhandellos.nl of 035-6914239. Toegang is gratis.

zaterdag 19 april tot zaterdag 3 mei

Boodschappen Plusbus

Zaterdag gaat de bus naar Garderen naar de Beeldentuin en Zandsculpturen en dinsdag naar Woonwinkel Nijhof + La Place in Baarn. Woensdag is er weer het inmiddels vertrouwde gratis lunchconcert in het Concertgebouw en donderdag kunt u dineren in 't Meenthuis in Blaricum. Maandag 28 april is er een verrassingstocht met bloemen. Dinsdag gaan wij buitenplaatsen ontdekken in 's-Graveland. Woensdag 30 april is er een gezellige bingo-avond in De Schakel. Mei beginnen wij met het bezichtigen van de opbouw van het bloemencorso in Sassenheim en dan gaan wij vrijdag nog naar het Tabaksteelmuseum in Amerongen en zaterdag naar Putten naar de Puur & Anders Fair. Voor de kosten en om u op te geven, belt u maandag t/m vrijdag tussen 10.00-12.00 uur 035 – 7504192.

zondag 20 april

Stadswandeling Naarden

De stadswandeling door de Vesting begint om 12.30 uur. De wandeling gebeurt door gidsen van de Vereniging Vestingstad vanaf het bezoekerscentrum Utrechtse Poort. De wandeling duurt vijf kwartier. Start wandeling bij de Utrechtse Poort Ruysdaelplein Naarden. Kaartjes kosten 3 euro.

maandag 21 april

Paasbrunch

Op 2e paasdag is in De Palmpit aan de Koekoekaan weer een paasbrunch. De aanwezigen worden om 10.30 uur ontvangen met koffie en gebak en om 12.30 uur getrakteerd op een gezellige paasbrunch. Daarvoor wordt op een groot tv-scherm een leuke film vertoond. Aansluitend is er een bingo- en spelletjesmiddag. Entree: € 10,-. Inschrijven: voor 18 april bij De Palmpit.

Paasconcert

Maandag 21 april, tweede paasdag, geeft Wybe Kooijmans zijn traditionele paasconcert op het orgel van de Grote Kerk te Naarden. Op het programma staan werken van o.m. Th. Dubois, J.S. Bach en W.A. Mozart. Het concert begint om 20.15 uur. De toegangsprijzen bedragen € 7,50 en € 6,- (CJP en 65+).

Paasfort

De Vernissage aan de Dr. Abraham Kuyperlaan heeft een paasprogramma opgesteld. Onder andere eieren zoeken voor kinderen, hanging baskets vullen en een kijkje nemen in Fort Werk IV. Entree gratis. Tijd: 11.00 – 17.00 uur.

Kinderen van de Michaëlschool zingen donderdag paasliedjes