Muziekvendel Nardinc geet een concert in het verenigingsgebouw aan de Keverdijk.
Muziekvendel Nardinc geet een concert in het verenigingsgebouw aan de Keverdijk. Foto: Bob Awick

donderdag 10 april

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt op deze dag voor het eerst op de donderdag een open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden: 035-6938786 voor dinsdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Vrijwilligercentrale

De Versa Vrijwilligerscentrale staat met een standje over vrijwilligerswerk en vacatures in de Kringloopwinkel van Naarden. Het standje staat er van 13.00 tot 15.00 uur.

Bitterballenborrel

Er wordt weer een Gooise Bitterballenborrel gehouden. Elke tweede donderdag van de maand van 17.00 uur tot 20.00 uur is er een informele netwerkborrel in het NH Hotel in Naarden voor ondernemers, managers, directeuren en anderen die hun netwerk willen uitbreiden.

Expositie

Fotograaf Wim Wolvenne exposeert met recent werk in Bellefleur aan de Mackaylaan. De fotograaf heeft vooral landschappen gefotografeerd. Het werk is te zien tot en met 13 juni op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Expositie

Gré Koenders exposeert met recent werk in zorgcentrum Naarderheem. Naast een drukke baan werd door haar regelmatig naar potloden en penselen gegrepen. De gekozen onderwerpen zijn bijna allemaal terug te voeren tot liefde voor de natuur in alle facetten. De expositie is te zien tot 19 mei tijdens openingstijden van het woonzorgcentrum.

vrijdag 11 april

Spelletjesmiddag

Naast reguliere spelletjes worden in De Palmpit aan de Koekoeklaan door een leerling van het Goois Lyceum ook digitale spelletjes aangeleerd op computer, iPad of tablet. Tijd: 14.00-16.00 uur, deelname € 1,- per middag.

Discozwemmen

Jongeren kunnen komen discozwemmen in Sportcentrum de Lunet. Het zwembad gaat open van 19.00 tot 20.30 uur. De discolichten gaan dan aan en DJ Melvin start de muziek. De avond is voor jeugd van 6 t/m 13 met een A-diploma. Entree € 6,50.

Broodje Plus

'Ruimte' serveert weer de broodmaaltijd Broodje Plus aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk. Ook deze keer wordt er brood geserveerd en soep met een snack. Aanvang 17.30 uur.

Goed gesprek

'Ruimte' houdt weer een goed gesprek over de Bijbel aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk. Aanvang 19.45 uur.

zaterdag 12 april

Grote voorleesactie

Een groep kunstetalages vormt het decor van een grote voorleesactie vanwege het open huis van de bibliotheek. Er wordt voorgelezen om 11.00, 12.00 en 13.00 uur. Een overzicht van de deelnemers staat op www.artesbussum.nl/cel9.

Paaslunch

De Schakel aan de Kolonel Verveerstraat houdt een paaslunch. Deelnemers kunnen vanaf 11.00 uur aanschuiven. Mee-eten kost € 7,50 per persoon. Opgeven voor maandag 7 april op 035-6949312.

Rommelmarkt

De Vrije Evangelische Gemeente van Bussum houdt een rommelmarkt aan de Fred. van Eedenweg. Ook deze keer wordt er weer van alles verkocht. Aanvang 9.30 uur. De rommelmarkt duurt tot 14.00 uur.

Jubileumdag

Op de jubileumdag van de bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen komt een taxateur langs. Jan Willem Ruysten taxeert alles wat hem wordt voorgelegd. De taxateur is er van 11.00 tot 16.00 uur.

Concert

Muziekvendel Nardinc houdt in de eigen verenigingsruimte aan de Keverdijk een concert. Op de lessenaar staan werken van 13 overleden componisten en artiesten, zoals Ramses Shaffy. Aanvang 20.00 uur, entree € 5,-.

zaterdag 12 april tot zondag 20 april

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Zaterdagmiddag kan er worden genoten van een paaslunch in De Schakel in Naarden. Zaterdagavond brengt de bus u naar de relatiekomedie 'Liefde, Half om Half' in 't Spant in Bussum. Maandag kunt u mee naar de Boerenmaandag in Nijkerk met o.m. tractor oldtimers, schapen scheren en een braderie. Dinsdag gaat de bus naar Paleis Het Loo in Apeldoorn. Daar is de tentoonstelling 'Wij Willem', over de koningen die Nederland bouwden. Donderdag kunt u met de bus naar Intratuin in Hilversum om nog een bloemetje of plantje te kopen voor Pasen. Tot slot gaat de bus zaterdag 19 april naar de Beeldentuin en Zandsculpturen in Garderen. Opgeven kan op 035-7504192.

zondag 13 april

Soosmiddag

De Palmpit opent weer de deuren voor een soosmiddag voor jong en oud. Aan gasten wordt gevraagd er een leuke dag van te maken. Deze middag is er o.a. een voorlichting over voeding voor ouderen door diëtiste Annette Hollander. Aanvang 14.30 uur.

Johannes Passion

De Wilhelminakerk vormt het decor van de Johannes Passion. Een gezelschap van Bussumse musici brengt het bekende werk van Bach ten gehore. Aanvang 14.30 uur, entree gratis. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.

maandag 14 april

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

dinsdag 15 april

Wandeltocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 wordt weer een wandeltocht gehouden o.l.v. Trudy Nederend. Start om 10.00 uur. De route en afstand zijn afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de deelnemers. Ook rolstoelers met begeleiders zijn welkom.

Lezing

Voor leden van de ANBO houdt een notaris een lezing in gebouw Wijzer aan de Landstraat. Opgeven kan op 035-6913121 of anbobussum@gmail.com.

Lezing

De heer Wim Dooge geeft een lezing over de afbeeldingen van de kruisiging door de eeuwen heen. De lezing wordt gehouden in De Antonius Hof. Aanvang 14.30 uur.

WMO-avond

Het Platform WMO Naarden-Bussum houdt een informatieavond over de WMO voor alle belangstellenden. Er gaat veel veranderen wat betreft de zorg. De avond wordt gehouden in Wijzer aan de Landstraat. Aanvang 19.30 uur.

Informatieavond

Jeugdcentrum Tiens aan de Herenstraat houdt een informatieavond. Voor ouders en (bijna) tieners een leuke gelegenheid om te horen wat er allemaal gebeurt bij buitenschoolse opvang Tiens, wat de toegevoegde waarde is van Tiens voor middelbare scholieren en dat je bij Tiens óók huiswerkbegeleiding kunt krijgen. Aanvang 19.00 uur.

woensdag 16 april

Fietstocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 wordt weer de eerste fietstocht gehouden, een korte van ± 30 km. Start 's middags om 13.30 uur, einde om ± 17.00 uur. Onderweg wordt ergens koffie of thee gedronken. De deelname is gratis en op eigen risico.

De Palmpit opent weer de deuren voor meerdere activiteiten.