SDO zet grote stap naar klassebehoud

BUSSUM - Met een knappe zege heeft SDO afgelopen weekend goede zaken gedaan op weg naar klassebehoud. De Bussumse eersteklasser won met 4-3 van het lager geklasseerde Uitgeest. Veel concurrenten van de Bussumers verspeelden punten, waardoor SDO nu weer achtste staat.

De Bussumers toonden meteen veel vechtlust en voetbalden goed. Al snel stond er dan ook een voorsprong op het scorebord. De vreugde was echter van korte duur, de tegenstander kwam terug. Na de tegentreffer bleef SDO de betere ploeg en speelde het ook sterker. Al voor rust drong SDO nog een paar keer aan en kreeg het grote kansen. Na de rust leek SDO de zege zeker te stellen toen de ploeg kort na elkaar nog 3 goals kon maken. De tegenstander zette nog één keer fors aan en kon nog tot 4-3 komen, maar kwam tekort om een echte ommekeer te forceren tegen de Bussumers.
Zure nederlaag voetbalsters
Veel beter voetbal, maar geen zege voor de voetbalsters van SDO. De Bussumse vrouwen verloren met 1-2 van Kolping Boys. SDO startte goed. De tegenstander kwam maar amper weg onder de Bussumse druk. Na enkele goede kansen kon SDO vlak voor rust op voorsprong komen. Na de rust kon de tegenstander met een strafschop terugkomen, later kwam er ook nog een tweede treffer. SDO kreeg nog grote kansen, maar had vooral pech.