HCAW pakte totaal 3 punten.
HCAW pakte totaal 3 punten. Foto: Bob Awick

HCAW tweede na testcase

BUSSUM - Een tweede plaats afgelopen weekend voor de honkballers van HCAW op het honkbalevenement van de Bussumse club ter ere van honkballegende Charles Urbanus. De Bussumers moesten alleen het sterke L&D Amsterdam Pirates voor laten gaan.

Het honkbalevenement van de Bussumse club vormt, als laatste echte testcase voordat de hoofdklasse van start gaat, een goede graadmeter voor de rest van het jaar. Het was HCAW er dan ook alles aan gelegen om voor de Bussumse supporters een paar goede resultaten te boeken. Toch openden de Bussumers vlak voor het weekend met een forse nederlaag tegen Vaessen Pioniers. De sterke Hoofddorpers versloegen HCAW met 1-7.

Meer kansen
Een dag later kon HCAW wel een zege pakken. Met goed honkbal werd het eveneens sterke Corendon Kinheim knap met 3-4 verslagen. Met het treffen met L&D Amsterdam Pirates werden de toeschouwers wederom vermaakt. De Amsterdammers kwamen op een 3-4 voorsprong te staan, maar HCAW kwam toch nog terug tot 6-6. HCAW had nog even een kans op de zege toen slagman Seltenrijch met een verre slag op het derde honk kon komen. Zijn collega's vergaten hem echter ook te laten scoren.

Laatste weken
Het honkbalevenement had net als een jaar geleden een sterk deelnemersveld en dat vormde dus een goed opwarmertje voordat de hoofdklasse start. Toch staan er de komende week ook nog twee andere oefenduels gepland voor de Bussumers. Zondag komt Vaessen Pioniers wederom naar Bussum voor een duel tegen HCAW, zaterdag staan de twee teams op de Hoofddorpse heuvel. Een week later wacht het eerste hoofdklasseduel.

Doel
HCAW heeft voor komend jaar wederom het doel om zo lang als het kan mee te doen om de bovenste plaatsen van de stand. Door een veranderde opzet van de hoofdklasse heeft HCAW een wat grotere kans om dat voor elkaar te boksen. De bovenste 4 plaatsen van de stand geven recht op deelname aan de play-offs.