Tamara en Natascha Versteeg zingen Poison.
Tamara en Natascha Versteeg zingen Poison. Foto: Bob Awick

Lekker meeblèren met karaoke voor onderzoek naar ALS

BUSSUM - Een hele gezellige avond, waarop ook nog eens 930 euro werd ingezameld voor het goede doel. Een groep Bussumers heeft zaterdag bij Zing ALS de wereld uit gezongen voor onderzoek naar de ziekte ALS. De karaoke-avond was georganiseerd door Natascha Versteeg uit Bussum die zelf al 9 jaar deze ziekte heeft.

Het was niet de eerste keer dat ze een evenement organiseert om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. In 2012 was er een fietstocht en momenteel werken Natascha en Peter mee aan een fotoproject met de naam Fotografeer ALS de wereld uit. "Peter is amateurfotograaf en ik ben het onderwerp. Er doen 15 fotografen mee." Peter wilde aan het project graag meewerken omdat hij als verzorger van Natascha dagelijks met de ziekte te maken heeft en fotograferen erg leuk vindt. De bedoeling is dat alle fotografen een persoon met ALS fotograferen in het dagelijkse leven. Uiteindelijk komen de mooiste foto's in een boek. De opbrengsten gaan naar de Stichting ALS Nederland. Ook is het idee om van de mooiste foto's een expositie te houden.

Momenteel gaat het goed met de 42-jarige Natascha. De levensverwachting voor mensen met ALS is gemiddeld 3 tot 5 jaar. "Ik heb de ziekte al 9 jaar en gelukkig gaat het met mij goed. Wel heb ik vorig jaar een elektrische rolstoel gekregen, want mijn benen doen het niet meer zo goed. Maar zoals het nu gaat ben ik gewoon mijn vrolijke zelf."