Muziekvereniging 't Gooi geeft een concert in Spant!
Muziekvereniging 't Gooi geeft een concert in Spant! Foto:

donderdag 3 april

Spieghelavond

Er wordt weer een Spieghelavond gehouden in de Spieghelkerk. Deze keer komt Jan Brokken praten, die met het trio 'C tot de derde' in zijn kielzog ongetwijfeld voor een prachtige afsluiting zal zorgen van de reeks avonden. Aanvang 20.00 uur, entree € 10,-.

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt op deze dag voor het eerst op de donderdag een open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden: 035-6938786 voor dinsdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Computercursus

Bellefleur houdt een computercursus over Windows 8. De cursus is bedoeld voor bestaande windowsgebruikers, die willen overstappen op of zijn overgestapt op een nieuwe computer/laptop met een muis. Aanvang 13.00 uur, kosten € 35,-. Aanmelden op www.wocbellefleur.nl.

vrijdag 4 april

Spelletjesmiddag

Naast reguliere spelletjes worden in De Palmpit aan de Koekoeklaan door een leerling van het Goois Lyceum ook digitale spelletjes aangeleerd op computer, iPad of tablet. Tijd: 14.00-16.00 uur, deelname € 1,- per middag.

zaterdag 5 april

Benefietconcert

Het Ulfts Mannenkoor en sopraan Margraat Witsen Elias geven een benefietconcert voor 'Kinderen in Nood'. Het concert wordt gehouden in de Wilhelminakerk van Bussum. Aanvang 20.00 uur, entree € 12,50.

Karaoke-avond

Er wordt een karaoke-avond gehouden voor het goede doel. Zangers en zangeressen kunnen voor een geldbedrag een liedje komen zingen in buurtcentrum Achter de Linde aan de Godelindedwarsstraat. De complete opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar ALS. Aanvang 20.00 uur.

Kerk open

De Koepelkerk opent weer de deuren van 12.00 tot 15.00 uur. Bezoekers kunnen langskomen om de kerk de bekijken. Ook wordt er een quilt gemaakt, die later wordt gebruikt voor een tentoonstelling.

Lezingen

Boekhandel Los organiseert twee lezingen. Eerst vertelt Frank Koorneef vanaf 14.00 uur hoe je met je motorboot over de Nederlandse wateren kunt varen met z'n boek '25 toertochten'. Om 15.00 uur vertelt Ben Rutte over zijn wereldreis.

zondag 6 april

Modeshow

WOC Bellefleur houdt een modeshow. De show van kledingzaak La Belle is al 26 jaar een begrip in het Gooi. Aanvang: 14.00 uur. Toegang: 1,50 euro inclusief koffie. Adres: Mackaylaan 11 a. Telefoon 035-6953117.

Muzikale middag

Het Klarinet4tet Societas Arundinosa treedt op in De Palmpit. Aanvang 14.30 uur, entree € 4,-.

Concert

Muziekvereniging Het Gooi houdt een matineeconcert in theater Spant!. Het meer dan 60 leden tellende orkest brengt een afwisselend programma met als thema 'In the spotlights'. Naast het grote harmonieorkest zal ook het Jeugdorkest G-Force! van zich laten horen. Aanvang 14.00 uur. Kaarten te koop op info@muziekvereniginghetgooi.nl.

Passie voor Bach

De Nederlandse Händelvereniging geeft dit jaar een bijzondere invulling aan de Nederlandse passietraditie met een nieuw concept: 'Passie voor Bach'. Via de dramatische structuur van de Johannes Passion zingen zij de mooiste aria's en koralen uit alle drie de geliefde Passies van Bach: de Matthäus, Johannes en Markus. Aanvang 14.30 uur, kaarten te koop op www.haendelvereniging.nl.

maandag 7 april

Gooise Bedrijvendag

De Gooise Bedrijvendag wordt weer gehouden in Spant! De Gooise Bedrijvendag is een ondernemersdag waar de deelnemende ondernemers uit het Gooi, Vechtstreek en Eemland veel contacten kunnen opdoen die op korte of langere termijn zouden kunnen leiden tot opdrachten. Niet alleen ondernemers, maar ook consumenten worden voor deze dag uitgenodigd. Aanvang 15.00 uur. Aanmelden op www.gooisebedrijvendag.nl.

Voordracht

Jacques Meulman, psycholoog van het Therapeuticum Naarden-Bussum houdt in het kerkgebouw van de Christengemeenschap aan de Veldweg een voordracht over 'Spiritualiteit en religie'. Over de werking van het verlangen om de andere mens te kunnen genezen. Aanvang 20.15 uur, entree € 8,-.

Kledingverkoop

In de hal van De Heul aan de Koekoeklaan 3 is een verkoop van corsetterie, lingerie, nachtgoed, ondergoed, dusters en kamerjassen etc. door heren- en damesondermodespeciaalzaak Diepenveen uit Veenendaal van 09.30 -12.30 uur.

woensdag 9 april

Opticiën te gast

Van 10.00 tot 12.00 uur komt Stoffer Optiek (opticien aan huis) naar wijkontmoetingscentrum De Palmpit aan de Koekoeklaan. Hierbij kan men gratis de ogen op laten meten, de bril laten schoonmaken en stellen en vragen stellen over je ogen en/of de bril. Alles wat je normaal ook in een optiek doet.

Ouder worden

Cynthia Joseph geeft voor De Palmpit een workshop over hoe ouderen vitaal ouder kunnen worden. De workshop wordt gehouden vanaf 15.30 uur. Aanmelden kan op 035-6936297.

Fietstocht

Bellefleur houdt weer een fietstocht. De tocht gaat over ongeveer 40 kilometer. Onderweg wordt er gestopt om koffie of thee te drinken bij een restaurant. Vertrek vanaf Bellefleur aan de Mackaylaan. Aanvang 11.00 uur.

Paasbingo

De Schakel houdt een paasbingo. Vanaf 14.00 uur staan de getallen weer centraal. Ook deze keer kunnen er leuke prijzen gewonnen worden. Deelname kost € 3,50,-.

donderdag 10 april

Vrijwilligerscentrale

De Versa Vrijwilligerscentrale staat met een standje over vrijwilligerswerk en vacatures in de Kringloopwinkel van Naarden. Het standje staat er van 13.00 tot 15.00 uur.

vrijdag 11 april

Discozwemmen

Jongeren kunnen komen discozwemmen in Sportcentrum de Lunet. Het zwembad is open van 19.00 tot 20.30 uur. De discolichten gaan dan aan en DJ Melvin start de muziek. De avond is voor jeugd van 6 t/m 13 jaar met minimaal een A-diploma. Entree € 6,50.

En verder...

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus start de week a.s. zaterdag met een bezoek aan Houtzaagmolen de Ster in Utrecht. Maandag gaat de bus naar de botanische tuin Costerus in Hilversum en dinsdag naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Woensdag weer het vertrouwde gratis lunchconcert in het Concertgebouw en donderdag kunt u zien wat je zoal met schelpen, glas en plantjes kunt doen, een levendige kijk in de kas in het Westland. Vrijdagavond is er in Hilversum het voorjaarsconcert door politiemuziekgezelschap Excelsior in Theater Gooiland in Hilversum. Zaterdag kan er worden genoten van een paaslunch bij De Schakel in Naarden en 's avonds naar 't Spant voor de relatiekomedie 'Liefde, Half om Half'. Tot slot gaat de bus op zondag varen op de Linge bij Leerdam met een lunch aan boord. Opgeven op 035-7504192.

De Koepelkerk opent zaterdag weer de deuren.