Afbeelding
Foto:

De kat, de ekster en de muis

Is het een sprookje? Of misschien een fabel? En leefden ze nog lang en gelukkig? Nou ... de muis niet, hoor!

Mijn mooie zwart-witte kat Famous heeft een luizenleven. Krijgt elke dag een driegangenmaaltijd en heeft een enorme tuin tot zijn beschikking ter verpozing, spel en jacht. Af en toe kijkt Famous van binnen naar buiten en ziet dan vlak voor zijn neus de plantenbakken op mijn balkon, waar ik de restjes van zijn maaltijd in gooi.

Meteen komen er vogels op af die in een mum alles hebben verorberd. Famous komt de laatste tijd regelmatig met muizen aanzetten. Maar ook vogeltjes brengt ze trots binnen. Ze heeft zelfs een voorkeur voor speciale soorten. Zo apporteerde ze een koolmees, een winterkoning, een roodborst en een tjiftjaf! Deze laatste bracht het er levend af en kon verder vliegen richting Afrika.

Laatst deed ik een proef. Ik pakte een van de dooie muizen (een huismuis met grote oortjes) en legde deze in het voerplekje op het balkon.Binnen twee tellen streek er een ekster neer en vloog weg met Mickey in zijn bek. Ook een tweede keer was het meteen raak! Kennelijk houden eksters dus van muizen! Dankzij Famous kon dit vastgesteld worden! (Cartoon van Evilinemoonflesh, uit de flat)