Afbeelding

Carl-Eric Rasch

50 jaar, Bussumer sinds 1996, voormalig VVD-raadslid, werkt bij het verzekeringsbedrijf van ING

Waarom stop je als raadslid?
"Ik heb het nu één termijn van vier jaar gedaan en was er veel tijd mee kwijt. Soms wel 2 dagen in de week naast mijn fulltime baan. Eén termijn is eigenlijk te kort om een goede dosis ervaring op te doen. Ook zat ik in een zware commissie, namelijk Ruimte. Ik heb het met veel plezier gedaan, maar het is nu tijd voor andere dingen."

De VVD heeft wel flink verloren
"Ik zag die aardverschuiving wel aankomen. In Bussum zie je nu pas dat de lokale partijen serieus gaan meedoen. Het gaat denk ik wel lastig worden om een coalitie te vormen. Misschien is het wel goed als de VVD een keer oppositie gaat voeren, we hebben toch 4 zetels verloren."

Waar ben je vaak te vinden?
"Bij hockeyclub Gooische met mijn vrouw en kinderen en ik wandel veel met de hond bij Crailo."

Als je een dag de burgemeester was?
"Dan zou ik werken aan betere uitgaansgelegenheden in Bussum voor jonge mensen. Ik merk dat veel tieners geen idee hebben wat ze 's avonds moeten doen. Ook vind ik dat er harder opgetreden moet worden tegen indrinken in park en plantsoenen en alle vervelende bijkomstigheden. Tot slot vind ik dat er veel kritischer gekeken kan worden naar de uitgaven van de gemeente."

Wie is jouw favoriete raadslid?
"Dat is Françoise Clijsen van D66. Ze heeft een moeilijke tijd doorstaan en zich fantastisch opgesteld."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Voor een lekker glas witte wijn in de zon in een kustplaats ergens in Zuid-Europa."

Met wie wil je nog een goed gesprek?
"Ik zou mijn eigen grootvader wel eens willen ontmoeten. Hij overleed voordat ik werd geboren en heeft tijdens de oorlog onder de Japanse bezetting aan de beruchte Burma Spoorweg gewerkt."

Waar proosten we op?
"Op het feit dat de VVD in Bussum in al die jaren veel heeft bereikt."