Zaterdag wordt het Goois Jazzfestival weer gehouden.
Zaterdag wordt het Goois Jazzfestival weer gehouden. Foto: Bob Awick

donderdag 27 maart

MD-café

Er wordt weer een MD-café gehouden voor patiënten van deze oogziekte. Deze keer vertelt Marc van de Berg over het gebruik van mobiele telefoons voor slechtzienden en blinden. De bijeenkomst wordt gehouden in een zaal van De Antonius Hof aan de Lange Heul van 14.00 uur tot 16.00 uur.

vrijdag 28 maart

Lezersfeest

De bibliotheek Naarden-Bussum bestaat 100 jaar en viert dat met een Lezersfeest in Spant! Aanvang: 20.15 uur. Op het feest komen onder andere: Abdelkader Benali, Nico Dijkshoorn, Anne Veger, Franca Treur, Arjen Lubach en Gaston Bannier. Kaarten: www.spant.org. Aanvang: 20.15 uur.

Gesprekskring

De NPB-kring houdt een gesprekskring over 'Ontroering en vervoering'. De gespreksavond wordt gehouden in een zijzaal van de NPB-kerk aan de Iepenlaan. Aanvang 19.30 uur.

Broodje Plus

'Ruimte' serveert Broodje Plus aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk. Ook deze keer wordt er een uitgebreide broodmaaltijd geserveerd. Aanvang 17.30 uur.

Goed gesprek

'Ruimte' houdt een goed gesprek aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk. Er wordt gesproken over de Bijbel. Aanvang 19.45 uur.

Kermis

Voor het gemeentehuis strijkt de kermis neer. De kermis is er tot en met maandag.

zaterdag 29 maart

Rommelmarkt

De Schakel aan de Kolonel Verveerstraat en de SCAN aan de Majoor Kampsstraat houden samen een rommelmarkt. De rommelmarkt duurt van 11.00 uur tot ongeveer 15.30 uur.

Dj-demo

Een dj-team geeft voor de Gooische Muziekschool aan de Dr. Schaepmanlaan een demo. Op twee schermen en een groot speaker soundsystem wordt een showcase gegeven. Ook mag de apparatuur geprobeerd worden. Aanvang 16.00 uur.

Koopjesdag

Er wordt weer een voorjaarskoopjesdag gehouden. Door het centrum van Bussum staan 60 kraampjes met leuke koopjes. Van 9.30 tot 17.00 uur.

Schoonmaakactie

Een groep tuinders van de Volkstuindersvereniging Naarden, gaat de bermen rondom het complex schoonmaken. Voor deze actie worden ook bewoners van De Keverdijk uitgenodigd, want bij voldoende deelnemers zal ook het zwerfvuil op de Keverdijk worden opgeruimd. Vertrek om 10.00 uur vanaf het clubhuis aan de Keverdijk.

Goois Jazzfestival

Het Goois Jazzfestival wordt weer gehouden. Spant! vormt het decor van het concert. Onder andere Candy Dulfer en Alain Clark komen optreden. Aanvang 18.00 uur, kaarten € 40,-. Meer op www.gooisjazzfestival.nl

Spijkerbroek hangen

Bezoekers van Denim Plus aan de Nassaulaan kunnen komen 'spijkerbroek hangen'. Daarmee kan een jeans van de zaak gewonnen worden. Deelnemen kan zowel op zaterdag als zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

zondag 30 maart

Bingo

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt weer een bingo. Ook nu zijn er weer leuke prijzen te winnen. Aanvang 14.30 uur, entree € 4,-.

Cabaret

Bellefleur aan de Mackaylaan opent de deuren voor een lezing over cabaret. Deze keer over onder andere Johnny en Rijk en Paul van Vliet. Er worden onder andere fragmenten vertoond. Aanvang 14.30 uur, entree € 1,50.

Achtste Pianofestival

De Gooische Muziekschool houdt voor de achtste keer haar Pianofestival, deze keer vormt de Lutherse kerk aan de Mecklenburglaan het toneel. Het festival biedt pianisten vanaf 8 tot 18 jaar de gelegenheid om in een mooie omgeving hun ingestudeerde werk te laten horen. Aanvang 13.45 uur en 15.30 uur.

Muzikale dienst

De Grote Kerk van Naarden opent de deuren voor een bijzonder muzikale dienst. In de dienst treedt het Amsterdams Studenten Orkest op. Er worden werken van Bruckner en Mendelssohn ten gehore gebracht, in samenwerking met de cantorij van de kerk. In de dienst zal de plaatselijke predikant, dr J.P. Schouten, voorgaan. Aanvang 10.00 uur.

Wereldfietsbeurs

De Wereldfietser houdt weer een beurs in het opleidingsbedrijf aan de Parallelweg van Bussum. Hier kunnen beginnende en gevorderde fietsers ideeën opdoen en informatie krijgen over fietstochten van enkele dagen tot enkele maanden en langer. Er zijn lezingen, workshops en informatiestands. Open van 10.00 tot 17.00 uur, entree € 5,-.

Optreden

De zanggroep 'Sound of Synge' houdt een optreden in de kerk aan de Koningslaan in Bussum. Er wordt zowel klassieke als wereldmuziek gezongen. Aanvang 15.15 uur.

maandag 31 maart

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur. Max. 24 personen.

dinsdag 1 april

Rijbewijskeuringen

Gebouw Wijzer aan de Landstraat opent twee keer per maand de deuren voor rijbewijskeuringen voor 75-plussers. De kosten van deze keuring bedragen slechts 25 euro. De eerste keuringsdagen zijn dinsdag 1 april en maandag 21 april. Aanmelden op 06-13031321.

Cursus

Er wordt bij Runner's World Bussum een informatieavond met healthcheck gehouden voor het nieuw te starten leefstijl- en beweegprogramma 'Bewust Hardlopen Extra Light'. De cursus start vanaf 5 april. Aanvang 19.30 uur.

woensdag 2 april

Cursus

Marian de Klerk van Atma Coaching geeft in Wijzer aan de Landstraat een cursus 'Jezelf waarderen'. Als je jezelf meer op waarde weet te schatten zul je veel prettiger in het leven staan. Je bent je bewuster van je patronen en er ontstaat meer zelfvertrouwen. Aanvang 20.00 uur, deelname € 50,-.

En verder...

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. A.s zaterdag kunt u mee poffertjes eten op De Brink in Laren en zondag naar Noordwijkerhout om te varen door de Bollenstreek.

Maandag gaat de bus naar landgoedwinkel de Rading in Hilversum en kunt u 's avonds dineren in restaurant 't Mouwtje in Bussum. Dinsdag gaan wij nog eens poffertjes eten in Laren. Woensdag kunt u gezellig dineren bij de Gooise Warande, en/of vooraf winkelen in het Winkelcentrum het Minnehof in Eemnes. Donderdag gaan wij weer naar de Keukenhof en vrijdag naar het Oude Ambachtenmuseum in Terschuur. 's Avonds kunt u dan nog dineren in De Antonius Hof in Bussum. De week wordt besloten met een bezoek aan houtzaagmolen de Ster in Utrecht op zaterdag en op zondag zingt de Händelvereninging in de Grote Kerk in Naarden Passie voor Bach; deze laatste vóór 28 maart opgeven. Opgeven en vragen stellen kan op 035-7504192.

De kermis komt naar Bussum.