Afbeelding
Foto: Bob Awick

Voordelig en gezellig winkelen deze zaterdag tijdens Koopjesdag

BUSSUM - Aanstaande zaterdag is het weer Koopjesdag in het centrum van Bussum. De Bussumse winkeliers vieren de start van het nieuwe seizoen met leuke voordeeltjes op buitenkramen. De organisatie is nog druk bezig met het aantrekken van extra standjes, maar men rekent op zeker 60 deelnemers.

Het is voor de derde keer dat deze succesvolle markt in het centrum wordt gehouden. Dit jaar worden ook weer heel veel bezoekers verwacht dus het is hopen op mooi, zonnig weer.

Koopjesdag is georganiseerd door de straatmanagers uit het centrum. Dave Wiegert, eigenaar van Stokjes en Lepel, vertelt dat de verwachtingen ook dit jaar weer hooggespannen zijn. "We zijn natuurlijk afhankelijk van het weer, maar ik verwacht dat we ook dit jaar weer over de hoofden kunnen lopen. Koopjesdag is al een begrip in Bussum geworden en veel mensen kijken er echt naar uit."

De datum is dus vastgesteld op zaterdag 29 maart. Dat was volgens de straatmanager nog een hele puzzel. "We wilden een datum aan het begin van het seizoen prikken, maar je zit met heel veel vakantiedagen zoals Pasen en Pinksteren."

Dit jaar kregen de straatmanagers voor de eerste keer ondersteuning van de evenementencoördinator van de Stichting Pro Bussum. Die samenwerking verloopt goed en het is zeker de bedoeling dat er meer leuke initiatieven komen gedurende het jaar om meer reuring in het centrum van Bussum te krijgen.

De kramen die zaterdag in het centrum staan zijn uitsluitend van Bussumse winkeliers. Deze staan opgesteld op de Nassaulaan, Nassaustraat, Vlietlaan en Landstraat. De Koopjesdag wordt gehouden van 9.30 tot 17.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding