Bas Veerman in zijn winkel aan de Landstraat.
Bas Veerman in zijn winkel aan de Landstraat. Foto: Bob Awick

Nieuw adres in Bussum voor orthopedie

BUSSUM - Thuiszorgwinkel FullMobility aan de Landstraat doet het goed. Onlangs opende eigenaar Bas Veerman een tweede vestiging in Huizen en sinds 1 maart is er ook een orthopedische tak in de Bussumse winkel: Werton Orthopedie.

"FullMobility helpt iedereen met een tijdelijke of permanente beperking in de mobiliteit", legt Veerman (39) uit. In de winkel annex werkplaats zijn onder meer speciale bedden, rollators, scootmobiels, douchebeugels, sta-op-stoelen en rolstoelen te krijgen.

"We helpen ouderen, verpleeghuizen en ziekenhuizen. Maar ook kinderen die tijdelijk krukken nodig hebben omdat ze met hockey hun enkel hebben bezeerd." Dat doet Veerman van A tot Z, zegt hij. "We geven informatie en advies, verkopen producten en kunnen daar ook het onderhoud van doen."

In de zaak staan dan ook geen verkopers, maar ergotherapeuten en adviseurs. Die analyseren eerst de behoefte van de klant en kiezen dan het juiste hulpmiddel, vertelt Veerman. "Onze eerste vraag als iemand binnenkomt, is niet 'wat kunnen we u verkopen', maar 'wat mankeert u'." Zo bleek er bij de klanten van FullMobility ook grote behoefte aan orthopedische producten te zijn.

Werton Orthopedie
Dat leidde tot de recente samenwerking met Henk Wildschut van Werton Orthopedie. Wildschut (49): "Wij maken alles op het gebied van kunst- en hulpmiddelen voor het menselijk lichaam, zoals prothesen, steunzolen, orthesen, (sport)braces en korsetten."

Net als Veerman gaat Wildschut ook voor het 'volledige concept', legt hij uit. "Ik adviseer, meet hulpmiddelen aan, maak ze en help tenslotte ook met de financiƫle afhandeling met de verzekeraar of arts. In de complexe wirwar die de huidige zorg is, helpen we onze klanten hun weg te vinden."