Jaap en Cees Bol: al 40 jaar betrokken en actief in Bussum.
Jaap en Cees Bol: al 40 jaar betrokken en actief in Bussum. Foto: Bob Awick

Bol Advies: al 40 jaar
een vertrouwd gezicht

BUSSUM - Vader Joop en zoon Cees Bol hebben onlangs het 40-jarig jubileum van hun zaak aan het Julianaplein gevierd. Cees, de huidige directeur, werd flink verrast door zijn medewerkers. "Al het personeel kwam langs, de winkel was versierd en we kregen een lekker taartje." Bol is trots op zijn familiezaak waar persoonlijke contacten de basis vormen voor de financiële dienstverlening.

Jaap Bol begon met een administratiekantoor, waar al snel verzekerings- en bankzaken van Regio Bank aan werden toegevoegd. Cees kwam in 1992 bij zijn vader in de zaak als financieel planner en belastingadviseur. "Toen zijn we ook verhuisd naar het Julianaplein, waar we naast cadeauwinkel Zus en Zo zitten." Volgens Bol is het niet de bekendste plek in Bussum, maar weten zijn klanten hem heel goed te vinden. "We hebben heel veel aandacht voor onze klanten en bouwen aan duurzame relaties. Mijn vader heeft zelfs nog twee klanten die al 40 jaar bij hem zijn. Bij ons zie je altijd dezelfde medewerkers en dat wordt als heel prettig ervaren. Wij zijn een one-stop-shop, wat wil zeggen dat je voor al je financiële zaken op één adres kunt aankloppen. Belastingzaken, hypotheken, pensioenen, verzekeringen: we regelen het allemaal. Ons doel is om te ontzorgen."

Cees Bol legt uit dat ze geld vooral zien als een tool voor een goed leven. "Het leukste is om inzicht en financiële duidelijkheid te kunnen bieden. Mensen hebben daar regelmatig behoefte aan en zeker wanneer er een grote verandering in zicht is zoals ontslag, veranderende wetgeving of wanneer iemand met pensioen gaat."

Financiële lifeplanning
Bij Bol Advies wordt veel gewerkt met financiële lifeplanning. Cees Bol legt uit wat dat precies is: "Je leven wordt vaak bepaald door de spullen die je hebt en het werk dat je doet. Wij stellen de mensen centraal en proberen te achterhalen wat ze willen. Hoe wil je leven? Waarom werk je? Wie ben je? Wat wil je? En wat kan je? Waar voel je je het gelukkigst? Het zijn allemaal vragen die leiden tot een persoonlijk advies."

"Stel dat je een huis wilt kopen, dan zoeken we uit wat het kost om daar te wonen. Red je het met vier dagen in de week te werken of moet je naar 5 dagen? En wat betekent dat voor het gezinsleven? We denken hierbij vaak in termijnen van vijf jaar. Het is erg leuk om hierin mee te denken en betrokken te zijn bij veranderingen. Zodra je een goed inzicht hebt in je geld, je uitgave en je doelen kom je heel ver. Keuzes die mensen maken zijn vaak ingegeven door geld en hoe je wilt leven. Onze klanten gaan steeds meer op zoek naar de antwoorden en wij bieden met onze financiële producten de juiste oplossingen voor iedereen."