Ad Vanderveen komt naar de gitarenwinkel Gooise gitaren.
Ad Vanderveen komt naar de gitarenwinkel Gooise gitaren. Foto: Kersten de Ligny.

vrijdag 21 maart

NLdoet

Vanwege NLdoet gaan een aantal gemeenteambtenaren van de gemeente Bussum aan de slag in De Palmpit aan de Koekoeklaan, waarbij zij de bewoners van appartementencomplex de Heul, de deelnemers van de dagverzorging en de bezoekers van WOC De Palmpit trakteren op gratis koffie met gebak en een gratis lunch met soep, salade en stokbrood, waarvan een groot deel gesponsord wordt door de winkeliers van winkelcentrum Koekoeklaan. Maximaal aantal deelnemers is 50. Vol is vol. Aanmelden: 035-6938786.

Vanaf 21 maart

Voedselbank

De Voedselbank houdt een actie aan de Koekoeklaan. De bank bezoekt met een kraam de Albert Heijn, waar klanten voedselproducten kunnen doneren. Op beide dagen is de Voedselbank van 9.00 uur tot 18.00 uur actief.

zaterdag 22 maart

Creatieve markt

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt weer een 'creatieve markt' van 10.00 tot 15.00 uur die in het teken staat van Pasen. Deelname alleen door niet-commerciële personen of instellingen. Kosten: € 5,- per tafel (80 x 80 cm). Info en/of aanmelden: 035-6936297.

Comeniusdag

Filosoof René Gude houdt een lezing op de Comeniusdag 2014. Om 12.30 uur wordt een krans gelegd bij het standbeeld aan de Marktstraat en wordt een gedicht gelezen. De Comeniuslezing start om 13.00 uur in de Grote Kerk. Ditmaal verzorgd door René Gudu, filosoof en 'Denker des Vaderlands'. Daar wordt ook de Comeniusprijs uitgereikt. De lezing en de prijsuitreiking worden omlijst door livemuziek uit Tsjechië, Polen, Hongarije en Slowakije, landen waar Comenius heeft gewoond en gewerkt. Aanmelden: www.comeniusmuseum.nl .

Repair Café

Er wordt weer een Repair Café gehouden. Deze keer speciaal voor en door kinderen in Breeduit aan de Lange Heul. Het Repair Café duurt van 10.00 tot 14.00 uur. Er zijn workshops 'plak je lekke fietsband' en 'pimp je saaie kledingstuk'. Kinderen die zelf handig zijn met gereedschap mogen meehelpen met de klussen.

Mindfulness

Petra van Hameren van Mind and More houdt een proefles 'Mindfulness'. Deelnemers leren ontspannende oefeningen te doen. Aanvang 14.00 uur, deelname € 30,-. Aanmelden op www.mindandmore.nl.

Optreden

De Bussumse singer-songwriter Ad Vanderveen geeft optreden bij de gitaarwinkel Gooise-Gitaren.nl aan de Stationsweg. Het optreden is een promotie voor het nieuwe studio-album 'Beat the record'. Aanvang 15.30 uur.

Benefietfeest

Bussumse jongeren houden een feest om geld op te halen voor KiKa. Het feest voor jongeren wordt gehouden in Uit-Wijk aan de Dr. Schaepmanlaan. De entree is € 6,- in de voorverkoop en € 7,50 aan de deur. Kaarten te koop op kikafeest@gmail.com.

Vanaf zaterdag 22 maart tot en met zondag 30 maart

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Zaterdag kunt u mee naar Gouda naar het museum 'Gouds Plateel' en zondag naar de Tuinen van Appeltern. Maandag staat de Keukenhof op het programma en dinsdag Jagtlust in 's-Graveland waar u kunt wandelen of gezellig een kopje koffie drinken. Woensdag 26 maart onze vertrouwde rit naar het Concertgebouw voor het gratis lunchconcert en 's avonds naar de Bingo in Naarden. Donderdag kunt u een kijkje nemen in Naarden bij een van de grootste kringloopwinkels in Nederland en tot slot van de week gaan wij zaterdag poffertjes eten op De Brink in Laren en zondag naar Noordwijkerhout om te varen door de Bollenstreek. Aanmelden kan op 035-7504192.

zondag 23 maart

Lezing

Anton Kos geeft een lezing over 'De Erfgooiers' in De Palmpit aan de Koekoeklaan. Aanvang 14.30 uur, entree € 4,-.

Expositie

Ton de Kruijk exposeert aan de Landstraat recent werk. De deuren van de galerie zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

maandag 24 maart

Voordracht

Marcel de Leeuw spreekt voor de Vrije School aan de Esther de Boer-Van Rijklaan over Spiritualiteit en religie. Deze voordracht is georganiseerd door de Antroposofische Vereniging in 't Gooi, De Christengemeenschap gemeente 't Gooi, het Therapeuticum Naarden-Bussum en de Vrije School Michaël. Aanvang 20.15 uur, entree € 8,-.

Drumcirkels

Anjani aan de Havenstraat houdt drumcirkels in een Mongoolse nomadentent voor jongeren en ouderen. Voor jongeren vanaf 15.00 uur, voor volwassenen vanaf 19.30 uur. Deelnemers kunnen komen drummen. Een drumcirkel geeft heling. Entree: vrijwillige bijdragen. Aanmelden op 06-53612782.

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

dinsdag 25 maart

Computercursus

In De Palmpit aan de Koekoeklaan start nogmaals een beginnerscursus met voornamelijk tekstverwerking met gebruik van de muis en toetsenbord. Kosten € 35,- voor 10 lessen van 1 uur. Aanvang 13.30 en 15.00 uur. Aanmelden op 035-6938786 .

Lezing

Leden van SeniorWeb geven een lezing over veilig internetbankieren in de bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen. Er wordt vooral verteld waar u op moet letten. Aanvang 14.00 uur, entree € 10,-. Aanmelden op www.bibliotheeknaardenbussum.nl.

woensdag 26 maart

Bingo

De Schakel aan de Kolonel Verveerstraat houdt weer een bingo. De bingo start om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur bent u al van harte welkom. Ook deze keer vallen er leuke prijzen te winnen. Entree € 3,50.

donderdag 27 maart

MD-café

Er wordt weer een MD-café gehouden voor patiënten van deze oogziekte. Deze keer vertelt Marc van de Berg over het gebruik van mobiele telefoons voor slechtzienden en blinden. De bijeenkomst wordt gehouden in een zaal van De Antonius Hof aan de Lange Heul van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt op deze dag voor het eerst op de donderdag een open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden: 035-6938786.

Vrijdag 28 maart

Lezersfeest

Ter gelegenheid van haar 100-jarige bestaan organiseert Bibliotheek Naarden-Bussum een bijzondere theateravond voor lezers. Schrijver Abdelkader Benali, de Dichter des Vaderlands, schrijfster Franca Treur, dichter Nico Dijkshoorn, cabaretier Arjen Lubach en de Bussums Dorpsdichter Gaston Bannier treden op. Het evenement is in Spant!.
Kaarten kosten 22 euro en zijn te koop bij Spant! en in de Centrale Bibliotheek in Bussum.

Maandag zijn er drumcirkels in een Mongoolse nomadentent in Bussum.