Ook Alain Clark komt naar Spant! voor het Goois Jazz Festival.
Ook Alain Clark komt naar Spant! voor het Goois Jazz Festival.

Kaartverkoop Goois Jazz Festival gaat als een speer

BUSSUM - Met nog minder dan twee weken te gaan zijn er al 1600 kaarten verkocht voor het Goois Jazz Festival. De 31ste editie belooft een mooi spektakel te worden doordat er grote namen op de programma staan zoals Alain Clark, Julia van der Toorn en Candy Dulfer.

Volgens organisator Rick van der Eijk van Kiwanis zijn de eerste reacties al erg positief. "De bezoekers zijn erg te spreken over de programmering. Dit jaar werken we voor het eerst samen met de stichting Bon Intenshon. Deze partij heeft goede contacten met artiesten, waardoor we nu een nieuwe ingang hadden om grote namen aan ons te binden. We hebben nu nog zo'n 400 kaarten over. De ervaring leert dat op de dag zelf, dit jaar zaterdag 29 maart, er nog veel kaarten verkocht worden, maar het charitydiner is al uitverkocht."

De opbrengsten komen zoals ieder jaar ten goede aan een goed doel. Die opbrengsten komen onder andere uit de kaartverkoop, maar zeker ook uit de veiling die tijdens het charitydiner wordt gehouden. Van der Eijk: "We veilen schilderijen, maar ook een rondleiding op Paleis Soestdijk of een speciale foto van John Lennon. Dit jaar gaat het geld naar het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. In dit nieuwe centrum, dat gebouwd wordt in Utrecht, komen alle specialisten op het gebied van kinderkanker in één centrum te werken.

Kaarten
Kaarten voor het Goois Jazz Festival kosten 45 euro en geven toegang tot alle zalen in Spant! Behalve de grote bekende namen is er ook ruimte voor soul en wereldmuziek. Kijk voor kaarten op gooisjazzfestival.nl. Het Goois Jazz Festival is op 29 maart, de zaal gaat open om 18.00 uur.