Buurtcentrum Achter de Linde houdt zaterdag een rommelmarkt.
Buurtcentrum Achter de Linde houdt zaterdag een rommelmarkt. Foto: Bob Awick

donderdag 13 maart

Open tafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor dinsdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Lezing Het Labyrint

Marian van Caspel geeft een lezing in het kader van de tentoonstelling 'Labyrint' in het Comenius Museum in Naarden. Het labyrint is een oud symbool, verbonden met de onderwereld, dood en wedergeboorte. Aanvang: 20.00 uur. Kaartjes 5 euro inclusief koffie en bezichtiging tentoonstelling. Adres: Kloosterstraat 33. Aanmelden: info@comeniusmuseum of bel 035 6943045.

vrijdag 14 maart

Eenakterfestival

Het St. Vituscollege houdt een eenakterfestival tijdens de Grote Avond. Leerlingen en docenten zullen twee eenakters opvoeren waarmee zij gaan strijden om de 'Vitusbokaal'. Aanvang 20.15 uur.

Broodje Plus

Ruimte serveert weer de broodmaaltijd 'Broodje Plus' aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk. Aanvang 17.30 uur.

Goed gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk, een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.45 uur.

zaterdag 15 maart

Expositie

Vanaf half maart tot eind juni is 'De bonte expositie' van Martha Helwegen te zien in De Palmpit. De expositie wordt officieel geopend op 15 maart om 14.00 uur en men kan de werken tot 17.00 uur bekijken en daarna op de openingstijden van De Palmpit.

Open dag

Open dag van de Zorg bij PelvicMotion, bekkenexpertisecentrum en Familiae professionele mantelzorg. De open dag is van 9.00 uur tot 12 uur aan de Lambertus Hortensiuslaan 25 in Naarden.

Concert

Concertkoor Hosanna brengt het oratorium van Elios in de Grote Kerk van Naarden. Het concert start om 20.00 uur. De uitvoering heeft opera-elementen, de solisten acteren op het podium. Kaarten kosten € 25,-. Te koop op willeke.secretariaat@gmail.com en 's avonds aan de kerk.

Spinningmarathon

Fitnessclub Gooimeer aan de Energiestraat 49 a houdt een spinningmarathon voor het goede doel. De opbrengst is voor de Stichting ALS. Ook wordt er een loterij op de Fitnessclub georganiseerd, de ondernemers uit Naarden en Bussum hebben de prijzen ter beschikking gesteld. Voor meer info: www.defitnessclub.nl.

Kerk open

De Koepelkerk opent zaterdag weer de deuren. De hele maand kan men komen kijken naar uitgestalde kunst. Vandaag kunnen bezoekers ook komen schilderen. De kerk is open van 12.00 uur tot 15.00 uur.

Rommelmarkt

Buurtcentrum 'Achter de Linde' aan de Godelindedwarsstraat houdt een rommelmarkt. Er worden allerhande spullen verkocht. De rommelmarkt is van 9.30 tot 13.00 uur.

Lezing

Koen de Jong vertelt voor AV Tempo aan de Voormeulenweg over 'Sportrusten'. Bij sportrustpunten draait het om ademhalingsoefeningen en regelmatig trainen en dat 100 dagen lang. Aanvang 11.00 uur, entree € 5,-.

zondag 16 maart

Soosmiddag

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een soosmiddag voor jong en oud. Het motto is om er met elkaar een gezellige middag van te maken. Deze middag is er o.a. een optreden van Henk van Paridon met zijn trekharmonica en er kan gezellig worden meegezongen. Aanvang 14.30 uur, entree gratis.

Muziek aan Huis

Muziek aan Huis op de vijfde etage van woonzorgcentrum De Zandzee. Aanvang: 14.30 uur. Entree: 3 euro.

Cantatedienst

In het kader van de maandelijkse cantatediensten is vanaf 18.30 uur de de Wilhelminakerk in Bussum geopend voor een viering in de traditie van een Engelse 'Songs of Praise'. Door het ensemble Voices, met Wybe Kooijmans aan het orgel, zullen onder leiding van Piet Philipse werken worden uitgevoerd van Wesley, Rutter, Arcadelt en Haydn. Voorganger is dominee Rein Brouwer.

Theater

Theatergroep PlanB speelt 'De Nimfen' op Fort Werk IV. 'De Nimfen' laat op een indringende manier zien hoe zussen elkaar onhandig proberen te steunen en hoe onmogelijk het is om een ziekte te delen. Aanvang 14.00 uur, entree € 12,-. Kaarten te koop op reserveren@theatergroepplanb.nl.

Expositie

Kunstenaar Ton de Kruijk opent z'n galerie aan de Landstraat voor een expositie van recent werk. Er is veel kleurrijk werk te zien. De galerie gaat open tussen 11.00 en 17.00 uur.

Alzheimer-middag

Onder leiding van Walter van Egeraat wordt een gezellige zondagmiddag gehouden voor Alzheimer-patiënten en hun familie. Van 14.00 uur tot 16.00 uur worden er samen liedjes van vroeger gezongen. De middag wordt gehouden aan de Karel Doormanlaan 44. Toegang € 5,-. Aanmelden op 06-34961794.

maandag 17 maart

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

dinsdag 18 maart

Kledingverkoop

Harry Kerkhofs Modehuis uit Valkenswaard houdt vanaf 10 uur weer een modeshow in De Palmpit aan de Koekoeklaan met zijn nieuwe voorjaarscollectie. De show wordt gevolgd door de verkoop van de getoonde kleding voor senioren, mannen zowel als vrouwen. Koffie en toegang gratis.

Lezing

Dr. Ad Welschen houdt in De Antonius Hof een lezing over 'De geschiedenis van Nederland en de rol van de Oranjes'. Aanvang 14.30 uur.

Lezing

Annet Betsalel vertelt over Pesach, het joodse paasfeest. De lezing wordt gehouden in het Trefpunt aan de Lorentzweg. Er worden ook gerechten geserveerd. Aanvang 20.00 uur, entree € 5,-

Historisch Café

Er wordt weer een Historisch Café gehouden in het oude VVV-kantoor aan het Adriaan Dortsmanplein. Deze keer gaat het over het spoor rond het Gooi. Een ongehoorde bevolkingsgroei, villabouw, dagtoerisme en forensisme zijn het gevolg. Historicus Paul Scheiders vertelt daarover. Aanvang 20.00 uur.

woensdag 19 maart

Lezing

Kunstkenner dhr. Meerman vertelt voor de ANBO in Wijzer aan de Landstraat over de beroemde oude woestijnstad Petra. Wie naar de tentoonstelling in het Museum voor Oudheden is geweest of meer wil weten over deze prachtige oude stad in de rotsen van Jordanië moet komen luisteren en kijken. Aanvang 10.30 uur.

Koor Hosanna brengt 'Elias' naar de Grote Kerk.