Van Dijk: 'Je eet gewoon een lekker mals stukje kip.'
Van Dijk: 'Je eet gewoon een lekker mals stukje kip.' Foto: Sjoerd Stoop

'De eerste week belooft heel veel goeds'

BUSSUM - Bussumer Raymond van Dijk heeft een goede eerste week achter de rug met zijn kipcafetaria 'Dijk van een Kip'. De zaak opende anderhalve week geleden aan de Huizerweg. "We hebben al veel klanten mogen begroeten. De meeste reageren erg leuk op de zaak. Dat belooft heel veel goeds", aldus Van Dijk.

De zaak opende afgelopen week naast het oude postkantoor, waar tot voor kort ook een snackbar zat. Niemand zal de zaak echter nog herkennen. "We hebben het pand grootscheeps verbouwd met veel hulp van bekenden. Dat was ook wel van belang. Je kunt nog zulke lekkere gerechten verkopen, je moet je pand netjes houden. Het heeft ons een paar maanden werk gekost, maar dan heb je ook wat. Er staat nu een goede zaak, met de modernste apparatuur. Het echte werk kan nu van start gaan."

In tegenstelling tot de vele snackbars en andere eettentjes die Bussum kent, wil Van Dijk wat anders doen dan andere. "Als je nu een lekkere snack gaat halen, kom je al snel op de vaste adressen zoals de snackbars. Een echte kipcafetaria ontbrak nog. Maar dat behoort nu tot het verleden. Je kunt terecht voor vele soorten kipgerechten, van nuggets tot lekkere vleugeltjes. Allemaal vers gemaakt en het beste van het beste vlees. Daarvoor werken we samen met een erg goede poelier. Het vlees wordt geleverd en de rest doen we zelf. Daardoor kunnen we het vlees een aparte, maar hele lekkere smaak geven. Je eet gewoon een lekker mals stukje kip. We hopen voor velen een vast adres te worden."

De zaak 'Dijk van een Kip' opent elke dag van elf tot elf uur, zodat klanten er op elk moment terechtkunnen. "We verwachten veel van de komende weken. We roepen alle Bussumers op om eens een hapje te komen eten. Ook voor de jongste bezoekers hebben we genoeg lekkers. Voor hen staat er ook een grabbelton."