Voor of tegen? Bezoekers van het debat van het BussumsNieuws en de gemeente konden maandag hun stem laten horen.
Voor of tegen? Bezoekers van het debat van het BussumsNieuws en de gemeente konden maandag hun stem laten horen. Foto: Sjoerd Stoop

Op naar de stembus

BUSSUM - Ruim 300 belangstellenden hebben afgelopen maandagavond in het gemeentehuis het grote verkiezingsdebat van BussumsNieuws en de gemeente Bussum bezocht. Hier kon iedereen horen hoe de acht politieke partijen denken over actuele zaken in Bussum.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 19 maart. Burgemeester Henk Heijman riep iedereen op te gaan stemmen. "Het is de uitgelezen kans om uw invloed aan te wenden. Grijp die kans, verdiep u in de standpunten van de diverse partijen en kies wie er de komende jaren de gemeenteraad gaan vormen. Ik hoop daarom alle Bussumers op 19 maart te zien in een van de stemhokjes!" Stemmen kan bij een van de 16 stembureaus in Bussum. Wie zijn of haar keuze nog niet heeft gemaakt, kan in deze krant meer te weten komen over de politieke standpunten. Ook wordt zaterdag 15 maart nog een politieke markt georganiseerd tussen 11.00 en 15.00 uur op het Julianaplein. De stembureaus zijn op woensdag 19 maart geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Diezelfde avond wordt in het gemeentehuis van Bussum de uitslag bekendgemaakt. BussumsNieuws verschijnt volgende week niet zoals u gewend bent op woensdag, maar op donderdag. Op die manier kan iedereen direct de uitslag van de verkiezingen in Bussum tot zich nemen via BussumsNieuws.
Verslag debat op pagina 12 en 13.