VVD opent aanval op
onderdeel parkeerbeleidsplan

NAARDEN - Het college van B&W stelt in het parkeerplan voor om vergunningparkeren in te voeren in de omgeving van de Juliana van Stolberglaan. Onzin, vindt de VVD aan de vooravond van de verkiezingen. De partij bevroeg vorige week zo'n 130 buurtbewoners en slechts negen van hen bleken vóór te zijn, stelt VVD'er Jelmer Kruyt.

door Lisa van Dorp

De gemeenteraad behandelt woensdagavond (nadat deze krant naar de drukker is) het parkeerplan. Waar de meeste aandacht in de discussie altijd over parkeren in de Vesting gaat, draait het nu om het stationsgebied. In het plan staat dat de Juliana van Stolberglaan op loopafstand ligt van het station en veel forenzen er hun auto neerzetten voordat ze de trein pakken. Vergunninghouderparkeren kan helpen, is de redenering van het college.
Maar volgens de VVD willen de bewoners helemaal geen parkeervergunning. De liberalen vroegen 200 bewoners van de Juliana van Stolberglaan, Prins Willem van Oranjelaan, Graaf Janlaan, Louise de Colignylaan en de Graaf Willem de Oudelaan wat ze willen. 130 van hen vulden een enquête in. "Slechts negen bewoners gaven aan hinder te ondervinden van stationparkeerders en om die reden een parkeervergunning ingevoerd te willen zien", vertelt Kruyt. "Een ruime meerderheid van 117 bewoners is tegen. Daarom dienen we 5 maart hierover een amendement in."

Verkeerswethouder Wil de Vries-Kempes reageert: "Het college is niet van plan om op korte termijn iets te veranderen aan het parkeerbeleid. Pas met de fusie gaan we het parkeerbeleid rond het station harmoniseren. Vandaar nu die aanbeveling in het plan."