Op wie gaat u stemmen? Kom 10 maart naar het verkiezingsdebat op het gemeentehuis.
Op wie gaat u stemmen? Kom 10 maart naar het verkiezingsdebat op het gemeentehuis. Foto: Bob Awick

donderdag 6 maart

Open tafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt op deze dag voor het eerst op de donderdag een open eettafel met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden: 035-6938786 voor dinsdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Hardlopen

Een groepje Naarder vrouwen gaat hardlopen. Elke donderdag, vooral voor de beginnende loopsters. Het opbouwprogramma duurt 3 maanden. De eerste maand is gratis. Aanvang 10.30 uur. Opgeven op 06-12639665.

vrijdag 7 maart

Cursus

Wijzer aan de Landstraat opent de deuren voor een cursus massage. Voetreflexzonemassage bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Tijdens deze cursus leert u achtergronden over deze bijzondere geneeswijze en leert u een aantal handgrepen om uzelf of anderen te helpen. Aanvang 10.00 uur, deelname € 125,- voor zes lessen.

zaterdag 8 maart

Cursus

Diana Kostman geeft in Bellefleur aan de Mackaylaan een cursus over de jaren 60. Er is aandacht voor de popmuziek uit deze periode, de film- en televisiegeschiedenis, mode, jongerencultuur, politiek, geschiedenis, literatuur en kunst. De cursusprijs bedraagt € 87,50 inclusief syllabus. Aanmelden op 035-8884795.

Start to Run

Bij AV Tempo op Sportpark Zuid in Bussum begint zaterdag 8 maart 2014 om 09.30 uur een nieuwe cursus Start to Run. In 7 weken bouw je op van 1 naar zo'n 20 minuten hardlopen en je leert ook alle beginnerstrucs. Meer info: www.starttorun.nl.

Vrouwendag

Buurtcentrum Uit-Wijk en Scala openen de deuren voor Internationale Vrouwendag. Deze keer met als thema 'Vrouwen Stemmen'. De Bussumse meidenband Chick Fist opent de dag om 13.30 uur met een optreden in muziekcentrum Scala. Vanaf 14.00 uur is er in het gebouw van Uit-Wijk gelegenheid voor vrouwen om elkaar te ontmoeten.

Dikkie Dik en Jet Boeke

Uitgeverij Gottmer en Boekhandel Los openen een boekenpop-upstore op de eerste verdieping van de winkel aan de Nassaulaan 33 in Bussum. De Boekenweek vindt plaats van zaterdag 8 maart t/m zondag 16 maart 2014. Het thema dit jaar is 'reizen'. De wethouder van Kunst & Cultuur Nen van Ramhorst opent de boekenpop-upstore om 10.30 uur. Dikkie Dik en Jet Boeke zijn ook aanwezig.

Ronald Giphart

Ronald Giphart is te gast bij Boekhandel Los aan de Nassaulaan 33. Enige tijd geleden hield hij een vurig pleidooi over het belang van lezen en het bestaan van de boekhandel tijdens een uitzending van Pauw&Witteman. Ontmoet Giphart op de eerste zaterdag van de Boekenweek tussen 12.00 en 14.00 uur. Gratis toegang.

zaterdag 8 maart tot donderdag 13 maart

Plankeniers spelen ART

De Plankeniers spelen de theaterhit ART van Yasmina Reza. Een eigentijdse en intelligente komedie over kunst en vriendschap. Reserveren: www.plankeniers.nl.

zaterdag 8 maart tot zondag 16 maart

BoodschappenPlusBus

Zondagmiddag kunt u mee gaan varen met de Pannenkoekboot in Amsterdam en maandag gaan wij 's middag naar het Filmhuis voor de film August Osage Country, met Meryl Streep. Dinsdagmiddag staat kasteel Groeneveld in Baarn op het programma en woensdag een lunch in de T-berg bij de Trappenberg in Huizen. Vrijdagmiddag gaan wij gezellig voor een drankje naar café Ome Ko aan de Vecht bij de sluis in Muiden en tot slot van de week op zondag naar het Cobra museum in Amstelveen. De BPB haalt u thuis op en brengt u ook weer thuis. Om u op te geven en voor de kosten van de uitjes of om het programma aan te vragen belt u maandag t/m vrijdag tussen 10.00-12.00 uur 035-7504192.

zondag 9 maart

Muzikale middag

Vrouwenkoor Bellefleur treedt op in De Palmpit aan de Koekoeklaan met lichtklassiek en volksliedjes in verschillende talen. Aanvang 14.30 uur, entree € 4,-.

Expositie Ton de Kruijk

Ton de Kruijk exposeert recent werk in zijn galerie aan de Landstraat 107 in Bussum. De galerie is open op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Ton de Kruijk vervaardigt raadselachtig werk.

maandag 10 maart

Verkiezingsdebat

De gemeente Bussum en BussumsNieuws houden het grote verkiezingsdebat in het gemeentehuis. Het debat start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De lijsttrekkers van de acht Bussumse politieke partijen spreken over diverse actuele onderwerpen. Gratis toegang.

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,- en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 voor vrijdag 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Computerlezing

Bellefleur aan de Mackaylaan houdt een lezing over 'Wat te kopen na XP?'. Een deskundige vertelt u waar u op moet letten als u een andere computer gaat kopen. Aanvang 12.30 uur, entree € 5,-.

Voordracht spiritualiteit en religie

Marianne de Nooij (geestelijke in de Andrieskerk te Amsterdam) spreekt over spiritualiteit en religie; herinneringen aan het leven voor de geboorte. Locatie: kerkgebouw van De Christengemeenschap, Veldweg 1 in Bussum. Kosten 7 euro. Aanvang: 20.00 uur.

dinsdag 11 maart

Cursus

Livius start met een cursus 'Kunst en cultuur van Egypte'. De Egyptische geschiedenis wordt ingedeeld in dynastieën met uiteenlopende karakteristieken die in deze cursus uitgebreid aan bod komen. Locatie: bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen. Aanvang 19.30 uur. Kosten € 97,50, aanmelden op www.livius.nl.

Lezing Mariënburg

De Historische kring organiseert een presentatie over Mariënburg op dinsdag 11 maart om 20.00 uur in de Wilhelminakerk te Bussum. De zusters, die nu in het klooster/kloosterverzorgingshuis Mariënburg wonen, gaan in 2015 verhuizen naar het Moederhuis in Amersfoort. De lezing vertelt over de periode van 130 jaar dat de zusters in Bussum woonden. De toegang is gratis.

Cursus Mindful mediteren

Hilde Boot start weer met een nieuwe cursus 'Mindful mediteren'. Deze keer vindt de cursus plaats in het centrum YogaYvonne in Naarden. De cursus is wekelijks (10 keer) op dinsdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur. www.hildebootmeditatie.nl.

woensdag 12 maart

Workshop

Op zoek naar hun roots kunnen Bussumers een workshop 'Genealogie' volgen. De workshop wordt gegeven in Wijzer aan de Landstraat. Aanvang: 9.30 uur. Deelname kost € 10,-. Aanmelden op 035-6911251.

Bingo

De Schakel aan de Kolonel Verveerstraat opent weer de deuren voor een bingo. Om 14.00 uur start de bingo. Entree € 3,50.

Ronald Giphart komt tijdens de Boekenweek naar Boekhandel Los.