Lodewijk Zweers (CDA)
Lodewijk Zweers (CDA)

Bezuinigingen Lastenverzwaring voor onze inwoners en de gevestigde bedrijven zijn volgens het CDA niet nodig.

Dit uitgangspunt dwingt ons efficiƫnt met de schaarse middelen om te gaan. Tegenvallers of prioriteiten die geld kosten zullen worden opgevangen binnen de begroting. In dat geval zal CDA daarin transparant zijn en helder aangeven welke keuzes de beste zijn.

Het CDA wil in ieder geval niet bezuinigen op de ouderenzorg, sport, onderwijs en zorg voor diegenen in onze gemeente voor wie tijdelijke of langdurige steun onontbeerlijk is. De boodschappenbus blijft ook gewoon rijden en krijgt op donderdag een vaste route.

Bussum voert al sinds decennia een degelijk financieel beleid. Een verhoging van de onroerendezaakbelasting is niet noodzakelijk, behoudens een indexering ter compensatie van de effecten van de inflatie.

Lastenverzwaring voor de inwoners van Bussum is voor het CDA daarom niet aan de orde. Voor het CDA is dit een belangrijk uitgangspunt. Dit uitgangspunt zullen we ook zwaar mee laten wegen als de fusie met Naarden en Muiden concreter wordt. De inwoners van de nieuwe gemeente mogen er niet op achteruit gaan. Het uiteindelijke doel is immers een fijne gemeente te worden met een gezond financieel toekomstperspectief.