De voorronde over het parkeerplan.
De voorronde over het parkeerplan. Foto: Bob Awick

College wil parkeren
laten zoals het is

NAARDEN - Het college van B&W wil geen nieuw parkeerbeleid invoeren in de gemeente. Ook al is het regelmatig lastig om een parkeerplaats te vinden in de Vesting en bij de sportvelden, het invoeren van parkeervergunningen en betaalautomaten lost dat niet op. Dat staat in het parkeerbeleidsplan waar de gemeenteraad 5 maart over besluit.

Ondanks het feit dat er al jarenlang gesproken wordt over de te hoge parkeerdruk in Naarden-Vesting tijdens evenementen, wil verkeerswethouder Wil de Vries-Kempes het parkeren voorlopig laten zoals het is.

Enquête
Aanleiding daarvoor is de uitkomst van een enquête onder bewoners. Daar kwam uit dat er in de Vesting geen meerderheid is voor het invoeren van betaald parkeren voor bezoekers in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners.
De Vries-Kempes: "Vergunningparkeren is een te generieke maatregel voor een structurele problematiek die zich op aanwijsbare momenten in de week voordoet en die sterk wordt beïnvloed door de evenementenagenda." Wel gaat de gemeente "sterker sturen in het gebruik van parkeerlocaties tijdens evenementen".