Afbeelding
Foto: jessica de jong

Mieke de Wit

36 jaar
Kandidaat raadslid PvdA,
Bussumse sinds 30 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben de moeder van Mees. Verder ben ik druk bezig met de campagne van de PvdA en ben me aan het inlezen in alle materie de speelt in en om de lokale politiek."

Waar ga jij je hard voor maken?
"Voor de jeugdzorg. Ik wil ervoor waken dat kinderen met een zorgvraag tussen wal en schip vallen met de transities. Kinderen zijn niet alleen kwetsbaar, ze zijn ook de toekomst. Waar nodig zullen zij beschermd moeten en kunnen worden."

Waar in Bussum kom je graag?
"Café de Peuk en café de Jaargang. Winkelen doe ik bij Kaet in de Spiegelstraat. Ik hou van hardlopen op de heide. Met mijn zoon kom ik graag bij Heidezicht, de kinderboerderij en Monkeytown."

Wie wil je nog wel eens willen ontmoeten?
"Annie M.G. Schmidt. Ik zou graag willen weten hoe zij nu zou denken over de grotemensenwereld."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De gemeenteraadsverkiezingen en de decentralisaties. Ik maak me zorgen over alle taken die op de gemeenten afkomen. Ook de winkelleegstand in Bussum is een heikel punt."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Investeren in mijn voormalig werkgever, de Stichting Jeugdtheaterschool Zuidoost. Verder wil ik een studiefonds oprichten voor mijn zoon."

Wie in Bussum verdient een pluim?
"Juf Lia en juf Brigitte van peuterspeelzaal De Stampertjes. Deze peuterspeelzaal zit in buurthuis Achter de Linde en is een hele fijne plek. Dat komt allemaal door de betrokken juffen die geweldig zijn in de omgang met kinderen."

Als je een dag de burgemeester was?
"Dan zou ik haaientanden laten aanbrengen bij de Veldweg, ter hoogte van de Delifrance. Die zijstraat lijkt wel een uitrit, maar is het niet. Met haaientanden los je die lastige verkeerssituatie snel op en wordt het een stuk veiliger voor voetgangers en fietsers."