Adriana van den Berg-van Bart (VVD)
Adriana van den Berg-van Bart (VVD) Foto: Bob Awick

Wat is uw standpunt over het groenbeleid?
En hoe denkt u over parkeren in Bussum?

Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Bussum. In de aanloop daarnaar vraagt het BussumsNieuws naar de standpunten van de politieke partijen over een aantal heikele kwesties. 

Groen
Bussum is een groene en duurzame gemeente. De VVD vindt dat dit zo moet blijven. Groen maakt Bussum aantrekkelijk om in te wonen en te recreƫren. De VVD wil, om het groene karakter van Bussum te waarborgen, de openbare ruimte zo groen mogelijk inrichten. Waar groen verdwijnt, moet compensatie in de wijk plaatsvinden. In iedere wijk mag de kwaliteit van groen er in totaliteit niet op achteruit gaan. Voor de VVD Bussum draagt een gevarieerde groenvoorziening bij aan het aantrekkelijke woon- en leefklimaat van onze gemeente. De VVD Bussum vindt een groene en schone wijk belangrijk voor de leefbaarheid van de buurt en het welzijn van de inwoners. Het onderhoud van het groen en van de openbare ruimte wordt samen met Naarden georganiseerd. Toch kosten de groenvoorziening en het onderhoud daarvan jaarlijks veel geld. De VVD Bussum doet daarom een beroep op de inwoners om mee te helpen het groene karakter in stand te houden.

Parkeren
VVD Bussum is voorstander van een gemakkelijk bereikbaar en toegankelijk centrum, ook met de auto. Met gericht parkeerbeleid willen wij de parkeerdruk in de schil rondom het centrum oplossen. De in 2013 aangenomen Parkeernota regelt dit. De VVD Bussum wil geen extra parkeerplaatsen aanleggen zolang parkeerterreinen, garages en overige parkeerplaatsen niet optimaal worden gebruikt. Wij zijn van mening dat parkeergelden volledig gebruikt moeten worden voor onderhoud, beheer, vernieuwing en als dat echt nodig blijkt, voor uitbreiding van de parkeerplaatsen in het centrum en de schillen. Wij zijn voor kostendekkend parkeerbeleid. De VVD is voor uitbreiding van het aantal fietsparkeerplaatsen. Verder wil de VVD de uitbreiding en verbetering van bewaakte, overdekte fietsenstallingen aan beide zijden van station Naarden-Bussum en bij station Bussum-Zuid.