Afbeelding
Foto:

Arnoud Herberts

Wat doet u in het dagelijks leven?
"Als interieurarchitect werk ik vanuit mijn kantoor in Bussum. Ik hou me bezig met interieur en verbouwingen. Denk aan uitbouwen, maar ook aan badkamers en keukens. Ook een stukje buitengebied wordt steeds belangrijker, zoals het deels overkappen van de tuin. Een soort veranda is zeker met veel regen in Nederland een uitkomst."

Welke trends zijn er?
"Vintage is helemaal de trend. Dat zie je bijvoorbeeld in de vloerkleden, de stoffen met een verwassen karakter en het gebruik van ruw hout voor een natuurlijke uitstraling."

Wat is uw visie?
"Ik vind dat meer elementen in huis multifunctioneel moeten zijn. Een bank is om op te zitten, maar ook om op te hangen met je laptop. De eettafel is om aan te eten, maar ook een ontmoetingsplek. Ik hou ook van kleine ophogingen, bijvoorbeeld om op te zitten of om de tv boven te hangen."

Waar in Bussum komt u graag?
"Ik was laatst eten bij Bel Ami: prima eten en een prettige bediening."

Met wie wilt u een goed gesprek?
"Met de huidige paus. Ik zou wel willen weten hoe hij tegen de dingen aan zou kijken als hij Jezus echt gekend zou hebben. Ik ben overigens niet kerkelijk."

Wat doet u in uw vrije tijd?
"Ik ben voorzitter van de buurtpreventievereniging Bart. We werken fantastisch samen met gemeente en politie. Doordat de buurt alert is op verdachte zaken hebben we al woninginbraken voorkomen. Bovendien mag je 112 bellen bij verdachte situaties en komt de politie direct."

Als u de burgemeester was?
"Dan zou ik mij hard maken voor het verruimen van de mogelijkheden voor een verbouwing. Het plaatsen van een dakkapel of een aanbouw, daar wordt erg star mee omgegaan. Ook vind ik dat er beter gelet moet worden op behoud van het historisch erfgoed. Zo zonde dat de Irenekerk (voormalige Studio Irene) is gesloopt."