Francoise Clijsen (D66).
Francoise Clijsen (D66).

Fusie Volgens D66 kan de fusie met Naarden en Muiden een stap zijn op weg naar Gooi-Noord: een aantrekkelijk gebied met groene dorpen en mooie, oude steden: Bussum, Blaricum, Eemnes, Huizen, Muiden, Naarden en Laren.

Bij de fusie met Muiden en Naarden stelt D66 als voorwaarde dat de provincie Noord-Holland financiële claims op Muiden voor haar rekening neemt. D66 stelt zich op het standpunt dat de provincie Noord-Holland als toezichthouder mede aansprakelijk is voor de in Muiden ontstane situatie. D66 pleit voor een constructie waarbij de provincie Noord-Holland het KNSF-dossier eerst financieel, organisatorisch en juridisch afwikkelt en 'schoon' inbrengt in de nieuwe fusiegemeente. D66 vindt het onverkoopbaar dat de inwoners van Bussum zouden moeten opdraaien voor een situatie waaraan Bussum geen aandeel heeft gehad.

Samenvattend: D66 stemt alleen in met een fusie met Muiden als vooraf 100% zeker is (met getekende overeenkomsten) dat Bussum niet meebetaalt aan schulden van Muiden.

Zorg
D66 gelooft in de eigen kracht van mensen. De gemeente onderzoekt bij uw zorgvragen wat u zelf kunt. D66 vindt dat een positieve ontwikkeling. Een persoonsgebonden budget is een goed middel om de eigen regie te nemen. Indien mogelijk steunen we diegenen die onze steun nodig hebben. Bij complexe situaties zijn veel hulpverleners betrokken. D66 pleit voor een cliëntendossier dat door cliënten zelf beheerd wordt als zij daartoe in staat zijn. Dit geeft een maximale waarborg voor de privacy.

D66 ondersteunt de wens van de meeste ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Daarom vragen wij aandacht voor de behoefte aan betaalbare woningen in het centrum van Bussum met zorgvoorzieningen dichtbij. Daarnaast zien we dat de meeste ouderen actief en betrokken zijn en dat zij hun kennis en ervaring willen delen. D66 stimuleert dit door meer ontmoetingsplaatsen te realiseren. Een uitstekende manier om betrokkenheid van burgers te versterken.