Afbeelding
Foto:

Kunstzinnige roestbak

Voor een enkeling een wagen des aanstoots. Anderen vinden het juist een te gekke bak. Maar de meesten halen hun schouders op. Intussen is de pick-up bijna een vast onderdeel van het landschap.

Ik heb het hier over de klassieke Chevrolet pick-up van Bert, een van de bewoners van de flat aan de Boslaan. Om precies te zijn een Chevrolet C-10 daterend uit 1967. Toegegeven … de wagen met open bak is bepaald niet volgens de gangbare normen mooi te noemen.

Dit werkpaard heeft dan ook een bewogen en hard leven achter de rug en dat weerspiegelt zich in de lak en de ruw aangebrachte reparaties. En juist deze floddermake-up maakt de Chevrolet zo bijzonder en voor de echte kenners zeer aantrekkelijk. Herhaaldelijk melden zich potentiële kopers aan de deur, maar Bert is zich er terdege van bewust dat de klassieker niet zomaar van de hand gedaan moet worden. Want de ruwe bolster herbergt een blanke pit in de vorm van een geheel gereviseerde motor en andere vitale technische onderdelen.

Geruime tijd geleden meldde zich een kunstfotograaf wiens naam we echter kwijt zijn. Met kunstenaarsogen zag de man mogelijkheden en maakte uiteindelijk deze close-up. Hoe mooi kan een tankdop met veiligheidsslot toch zijn? Vindt u ook niet? Ik hoop dat ik met dit artikeltje ook een hardnekkig misverstand uit de weg kan ruimen. Velen denken nog altijd dat de Chevrolet C-10 van mij is. Nou, helaas niet, ben ik geneigd te zeggen.