Voetballers geschrokken van reeks straatovervallen

BUSSUM - Voetbalclub BFC reageert geschrokken op de recente straatoverallen op de voetbaljeugd. Het was de laatste weken zeker 3 keer raak met vermomde jongeren die voetballertjes op straat beroofden. "We roepen onze voetballers en hun ouders nu vooral op om goed op te letten", reageert BFC-bestuurder Gert Olthof.

door Sjoerd Stoop

BFC sloeg afgelopen week alarm nadat er zeker 3 maal een straatroven plaatsvonden rond de velden van de club aan de Meerweg. "We hebben meerdere verhalen gehoord van voetballertjes en hun ouders. Steeds gaat het om dezelfde soort overvallen. De jongens worden tegengehouden door een groepje gemaskerde jongeren en vervolgens gedwongen om hun kostbare spullen af te geven. Ze kwamen net van het voetbalveld af, dus ze hadden geen dure spullen mee. Maar ze waren wel erg geschrokken."

Wegjagen
Daags na de straatroven wordt er op de club volop gesproken over de vervelende voorvallen. "We hebben geen angst, maar zijn vooral waakzaam. Iedereen is wel erg geschrokken. We roepen de voetballertjes nu op om, als ze de straatrovers tegenkomen, vooral snel weg te gaan of om te gaan schreeuwen om buurtbewoners alert te maken en de straatrovers weg te jagen. Enkele ouders hebben al besloten om hun jongens nu uit voorzorg zelf naar de club te halen en te brengen. Dat kun je je best voorstellen."

Recherche
Het verhaal van BFC en de voetbaljeugd wordt ondertussen onderzocht door de recherche. "We doen onderzoek naar de vertelde verhalen en gaan de voetballers ook horen om het verhaal compleet te maken", aldus een woordvoerder. "Daarnaast zullen we ook extra gaan controleren rond de voetbalclub en de aangrenzende straten."