SDO troeft knap koploper af

BUSSUM - Op jacht naar klassebehoud hebben de voetballers van SDO zondag goede zaken gedaan. De Bussumers klommen een paar plaatsen omhoog door knap de sterke Amsterdamse koploper JOS/Watergraafsmeer aan de kant te zetten. SDO toonde veel vechtlust en won met 2-0.

SDO speelde erg goed en zorgde al snel voor problemen aan de kant van JOS/Watergraafsmeer. De eerste helft was erg spannend en de ploegen waren erg gewaagd aan elkaar. SDO kreeg voetballend de beste kansen. Al halverwege het duel gaven de Bussumers de eerste plaagstootjes en kreeg de ploeg een goede kans op de voorsprong. Voor rust werd dat ook beloond toen Dennis de Loos na een goede manoeuvre van Ilias El Mazouji de bal tegen de touwen kon koppen.

Na de rust zette SDO de toon door de voorsprong ook meteen te verdubbelen. Zeno Peereboom zette voor op Jerry Stift, waarna de SDO-speler kon scoren. De Amsterdammers waren daarmee verslagen en konden nauwelijks nog voor gevaar zorgen. Vooral doordat de Bussumse achterhoede goed stond te spelen, werd de voorsprong goed vastgehouden.

Zesde plaats
SDO staat na zondag op een knappe zesde plaats, op negen punten achterstand van JOS/Watergraafsmeer.