BHC/SDS'99 kwam net tekort.
BHC/SDS'99 kwam net tekort. Foto: Bob Awick

Geen geluk voor BHC/SDS'99

BUSSUM - Een vervelende nederlaag afgelopen weekend voor de handballers van BHC/SDS'99. De Bussumers verloren met 27-30 van concurrent 't Fortuin/VVW. Vooral pech speelde de Bussumers parten.

De Bussumers speelden naar behoren, maar hadden ook problemen met de tegenstander. Het duel tussen de twee ploegen was steeds spannend. Vooral voor rust speelden de Bussumers goed en werd er goed tegenstand geboden aan de tegenstander. Toch waren er momenten waarop de Bussumers even wat terugzakten. Dat zorgde ervoor dat VVW kansen kreeg en zodoende ook op voorsprong kon komen. De marges bleven echter krap. Na de eerste helft stond VVW slechts één puntje voor op BHC/SDS'99.

Na de rust was het anders. Het duel bleef spannend. BHC/SDS'99 vergat echter veel afspraken na te komen. Vooral de achterhoede maakte enkele foutjes. Daardoor bleef de voorsprong van de tegenstander staan.

"Een erg zure nederlaag", besefte coach Koen Nieuwenhuis na afloop van het duel. "De helft van alle duels tegen deze ploeg zullen we gewoon de punten pakken, vandaag zat het even tegen. We hadden zeker die twee punten kunnen pakken, maar helaas. Zij hadden net wat meer geluk."

BHC/SDS'99 moet het na afgelopen weekend nog doen met een achtste plaats, net een plekje hoger dan de tegenstander van afgelopen weekend. Toch bedraagt het gat met de top 3 slechts 4 punten dus er kan nog van alles gebeuren. Het handbaljaar telt nog zeven duels. "We staan er best goed voor. Het gat onderaan bedraagt voldoende punten en het gaatje met de top 3 kunnen we nog wel overbruggen. We hopen over een paar weken gewoon netjes halverwege de stand te staan. Promoveren wordt een stap te ver. We doen het goed als hoofdklasser. Dat houden we graag zo."

Komend weekend speelt de ploeg tegen KRAS/Volendam. De Volendammers staan zevende. "Het hangt er even van af welke spelers ze opstellen. Als ze een sterke ploeg opstellen zou het best eens een zware pot kunnen worden."