Thuiszorg blijft bij Vivium

BUSSUM - Vivium blijft toch huishoudelijk hulp leveren in de Gooi en Vechtstreek. Goed nieuws dus voor de 400 cliënten in Bussum die afhankelijk zijn van de thuiszorg. Wethouder Gerard Boekhoff zat namens de gemeente in de wmo-stuurgroep en hoewel hij het jammer vindt hoe het is gelopen, is hij ook blij dat Vivium zich met terugwerkende kracht aan het contract houdt.

Vlak voor de kerst bleek dat Vivium wilde stoppen met het leveren van huishoudelijke hulp. Aanleiding was een uitspraak van de rechter die de gemeente, de opdrachtgever, in het gelijk stelde. De onenigheid ging met name over de betaling van de medewerkers die het schoonmaakwerk bij mensen thuis doen. Vivium reageerde door te zeggen dat ze zouden stoppen en dat alle medewerkers per 1 april 2014 op straat zouden komen te staan. De 3250 cliënten en 800 medewerkers uit de hele regio waren hiervan ook al op de hoogte gebracht.

Boekhoff vertelt dat er veel telefoontjes bij de gemeente binnenkwamen. "Veel mensen zaten met vragen. Ze hebben een vertrouwensband opgebouwd en zijn gehecht aan hun vertrouwde huishoudelijke hulp. Ze willen niet zomaar iemand anders over de vloer. Ook voor de huishoudelijk medewerkers was het een onzekere tijd. We zijn als stuurgroep direct gaan kijken of een andere partij alle huishoudelijke hulpen van Vivium over wilde nemen. Gelukkig heeft het niet zover hoeven komen. Ik ben blij dat alles op z'n pootjes terecht is gekomen. Het gaat om een ingewikkeld contract dat per 1 januari 2013 was afgesloten voor 8 jaar. Om de 2 jaar houden we samen met de aanbieder en cliënten een evaluatie om te kijken of het iedereen nog bevalt. Vivium heeft nu aangegeven langer door te willen gaan."

Vivium: "We zijn blij dat we uit de impasse zijn met de gemeenten en dat voor de cliënten en hun medewerkers de huishoudelijke hulp voortgezet kan worden. Vivium wil hier de komende jaren graag mee doorgaan."