Tegenvallend BFC haakt af

BUSSUM - BFC kan promoveren naar de tweede klasse wel vergeten. De Bussumse derdeklasser haakte zondag vooralsnog af aan kop door een 2-0 nederlaag tegen het lager geklasseerde, maar sterke Roda '46. De achterstand op koploper SCH'44 bedraagt ondertussen al 10 punten.

BFC en Roda '46 streden vlak na de aftrap vooral halverwege het veld. De twee ploegen probeerden al snel de goal van de tegenstander op te zoeken, maar echte kansen bleven achterwege. BFC was het meest aan de bal, maar zorgde amper voor gevaar. Roda '46 kon zonder grote probelemen standhouden. Sterker nog: de Leusdenaren kregen een cadeautje van BFC toen de achterhoede van de Bussumers een foutje maakte. Dat foutje werd meedogenloos afgestraft. BFC opende vervolgens de jacht op een tegentreffer, maar vooral de laatste pass was onscherp.
Ondanks de achterstand bleef na rust het vertrouwen dat het nog goed zou komen. Toch zat het de ploeg tegen. BFC faalde met grote kansen en zag Roda '46 al snel na de rust de voorsprong verdubbelen. Daarna kreeg BFC weer genoeg kansen, maar de scherpte ontbrak. Daardoor bleef de 2-0 achterstand staan.

BFC zal de komende weken alles op alles moeten zetten om weer terug te komen tussen de concurrenten.