SDO probeerde van alles, maar had geen kans tegen OFC.
SDO probeerde van alles, maar had geen kans tegen OFC. Foto: Johan van der Geest

OFC troeft SDO weer af

BUSSUM - Doordat de tegenstander een maatje te groot was, heeft SDO zondag geen stunt kunnen verzorgen tegen medepromovendus OFC. De Oostzaners waren net als het eerste duel een stuk sterker dan de Bussumers en versloegen de ploeg met 4-1.

SDO probeerde vooral met een sterke achterhoede de tegenstander op afstand te houden, maar dat bleek een te zware opdracht voor de Bussumse ploeg. Het duurde een half uur voordat dat verzet gebroken was en OFC op stoom begon te raken. Dat leverde voor rust al een 3-0 achterstand op voor de Bussumers. OFC kon steeds met goed opgezette aanvallen voor gevaar zorgen, SDO was machteloos. Keeper Rolf Hazelaar stond erg sterk te keepen en redde veel voor zijn ploeg, maar kon de treffers niet voorkomen. OFC pakte een terechte voorsprong.

Na rust zette SDO wat om en werd er vooral aanvallender gevoetbald. Dat leek de ploeg beter af te gaan. Toch kreeg SDO na rust meteen weer een domper te verwerken toen Remi Brouns met een op het oog zware blessure van het veld moest. SDO krabbelde daarna weer op en probeerde er nog wat van te maken. Dat leverde de ploeg zelfs nog een treffer op van de voet van Ilias El Mazouji na ongeveer een uur voetballen. De goal volgde na een prachtpass van Dennis de Loos, de Bussumse aanvaller hoefde alleen maar het laatste zetje te geven.

Toch bleef SDO slechts steken op één treffer, waardoor een ommekeer achterwege bleef. Meteen na de Bussumse tegentreffer kreeg SDO weer een treffer te verwerken, waardoor OFC de overwinning zeker kon stellen. De Bussumers kregen nog wel kansen, maar konden alleen het houtwerk nog raken.

De nederlaag zorgde ervoor dat SDO het nog steeds moet doen met een achtste plaats, net boven het Naarder NVC. Mede doordat de Naarders ook verloren, bleef de schade beperkt. SDO heeft nog alle kans om de komende weken klassebehoud zeker te stellen. Komend weekend wacht de Bussumers wel weer een zware horde. Dan speelt de ploeg tegen koploper JOS/Watergraafsmeer, dat goede kans maakt om komend voorjaar te promoveren. Een week later wacht SDO het lager geklasseerde DEM. Dat duel zou SDO wel weer 3 punten kunnen opleveren.