Afbeelding

Ton Engelen

Voorzitter Tempo Atletiekvereniging, werkzaam bij ministerie in Den Haag

Leuk, een nieuwe naam voor de club
"We hebben AV Tempo veranderd in Tempo Atletiekvereniging. Tempo blijft dus fier overeind staan. AV is een gangbare afkorting in de atletiekwereld, maar daarbuiten zegt veel mensen dat maar weinig. Vandaar de verandering."

Hoe sportief bent u zelf?
"Ik ben een 'simpele' recreant. Ik loop sinds een jaar of 8 twee keer in de week hard. We trainen anderhalf uur en lopen dan tussen de 8 en 12 kilometer. Op wedstrijden doe ik mee aan 10 of 15 kilometer."

Nog andere hobby's?
"Met mijn werk in Den Haag en het voorzitterschap is mijn tijd redelijk bezet."

Heeft u nog goede voornemens?
"Als je iets wilt veranderen moet je het gewoon doen en niet wachten tot het januari is."

Wat verwacht u van 2014?
"We hebben sinds kort een mooie atletiekbaan en daarop willen we nu wedstrijden in competitieverband organiseren. Het plan is om ergens half juli op een zaterdag een pupillencompetitie te houden."

Naar welke muziek luistert u?
"Ik houd van stevige rock. Rolling Stones, Queens of the Stone Age, Nirvana, Lenny Kravitz."

Welk Bussums nieuws houdt u bezig?
"De samenvoeging met Naarden en Muiden. Wij hebben al heel veel leden uit Naarden en zijn dus eigenlijk al samengevoegd. Dat heb ik onlangs ook aan de burgemeester laten weten die bij de club kwam kijken. Ik heb dus niks tegen een fusie. Sterker nog, onze verkeersregelaars hebben nog geholpen bij de sinterklaasintocht in Naarden."

Waar droomt u van?
"Dat mensen die op latere leeftijd besluiten om aan sport te gaan doen dit onder begeleiding doen. Bij onze vereniging leren mensen hoe ze met een goede houding kunnen hardlopen en blessures kunnen voorkomen. Dat is belangrijk, want het gaat immers om de gezondheid."