De Emmaschool aan de Lange Heul stopt ermee.
De Emmaschool aan de Lange Heul stopt ermee. Foto: Jessica de Jong

Emmaschool moet kinderen helpen aan passend alternatief

BUSSUM - De Emmaschool en de overkoepelende beheerder moeten er samen voor zorgen dat de schooljeugd van de dependance aan de Lange Heul straks op een goede school terechtkomt. Dat stelt de gemeenteraad van Bussum. De locatie in Bussum Zuid stopt er komende zomer mee.

De gemeenteraad reageerde erg teleurgesteld op de stap om de Emmaschool aan de Lange Heul te sluiten. De school nam het besluit omdat het aantal leerlingen afneemt en omdat ook de kwaliteit van de lessen beter kan. Daarnaast hoopt de school straks een groot pand te betrekken aan de Fortlaan. De raad meent dat er eerder stappen genomen hadden moeten worden om de sluiting van de locatie in Bussum Zuid te voorkomen.

Volgens de gemeenteraad moet alles op alles gezet worden om de jeugd te helpen met het zoeken van een passende school op een goede afstand. Veel ouders hebben er problemen mee om naar de hoofdlocatie van de Emmaschool aan de Fortlaan te gaan. Zij vinden het vooral gevaarlijk dat hun kinderen straks naar het Spiegel moeten fietsen en dus het spoor moeten oversteken.