De beste wensen voor 2014

BUSSUM - De allerbeste wensen voor 2014 namens alle medewerkers van BussumsNieuws!

Het afgelopen jaar was weer zeer bewogen in Bussum. Vorige week heeft u in deze krant de nieuwsquiz kunnen spelen en daar stonden alle hoogte- en dieptepunten van het jaar gemeld. In deze editie vindt u de antwoorden van de quiz. Volgende week wordt de winnaar bekendgemaakt.

Ook 2014 belooft weer een enerverend jaar te worden. Per 1 januari is de nieuwe Drank- en Horecawet ingetreden, waarin is vastgelegd dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol meer mogen drinken. Nu is dat nog 16 jaar. Tieners onder de 18 jaar mogen dus zowel geen alcohol kopen als drinken. De reden voor de leeftijdsverhoging is dat het drinken van alcohol op jonge leeftijd erg schadelijk is, vooral voor de hersenen. De gemeente Bussum heeft alle tieners in de leeftijd van 15,16 en 17 en hun ouders hierover een brief gestuurd. De eerste maand wordt er gecontroleerd en worden waarschuwingen uitgedeeld bij overtredingen. Ook wordt deze tijd gebruikt om voorlichting te geven. Vanaf 1 februari worden er daadwerkelijk boetes uitgedeeld. De hoogte van de boete is vastgesteld op € 45,- voor jongeren tot 16 jaar en € 90,- voor 16- en 17-jarigen.

Verder zijn er in maart de gemeenteraadsverkiezingen. Wordt de VVD weer de grootste partij? Of zullen er grote veranderingen optreden? BussumsNieuws zal de verkiezingen op de voet volgen en uiteraard alle partijpunten duidelijk uiteenzetten. Burgemeester Heijman wil in 2014 samen met politie en buurtpreventieverenigingen het aantal woninginbraken terugdringen. Dit jaar komt er een grote campagne om inwoners bewust te laten worden van wat ze zelf kunnen doen om het inbrekers moeilijker te maken. Tot slot neemt de gemeente de komende jaren diverse taken over van de rijksoverheid, met name de jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Ook hierover blijft BussumsNieuws informeren.

BussumsNieuws heeft weer diverse bekende dorpsgenoten gevraagd wat zij wensen voor 2014. Lees de nieuwjaarswensen op pagina 8/9.