Afbeelding
Foto: GMB

Jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in Gooise Meren weer van start

Sport

GOOISE MEREN - Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi is weer gestart. De jongens D van alle basisscholen in Naarden en Bussum trapten gistermiddag af bij voetbalvereniging BFC in Bussum. Tot en met woensdag 22 mei organiseert Gooise Meren Beweegt (GMB) het schoolvoetbaltoernooi in Gooise Meren. Dit toernooi vindt plaats op de velden van voetbalverenigingen BFC, SC Muiden, NVC en SDO. In de komende maanden nemen zo’n zestienhonderd basisschoolleerlingen deel aan dit schoolvoetbaltoernooi.

Organisator Gooise Meren Beweegt is trots op het schoolvoetbaltoernooi en het effect dat het heeft op de kinderen. Elias Noya, projectleider schoolvoetbal en buurtsportcoach, drukt het treffend uit: “Het schoolvoetbaltoernooi is niet alleen een kans om te sporten en te bewegen, maar ook een prachtige gelegenheid om sociale vaardigheden te ontwikkelen en teamwork te bevorderen. We streven ernaar kinderen actief te houden en te laten genieten van sport en beweging. Het schoolvoetbaltoernooi biedt hiervoor een uitstekende mogelijkheid.”

Zes categorieën

De deelnemers komen uit de groepen 3 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Gooise Meren. De teams zijn ingedeeld in zes categorieën (F: mixed teams van jongens 3/4 en meisjes 3/4, E: jongens 5/6 en meisjes 5/6, D: jongens 7/8 en meisjes 7/8). Uit al deze teams mag uiteindelijk één team per categorie zich winnaar noemen. Welke teams kronen zich dit jaar tot beste schoolvoetbalteams van Gooise Meren?

Schema schoolvoetbal Gooise Meren 2024: 

Muiden en Muiderberg

De basisscholen van Muiden en Muiderberg spelen hun wedstrijden op woensdag 13 maart bij voetbalvereniging SC Muiden. Hier spelen de groepen 5 tot en met 8 wedstrijden in hun eigen categorie. De winnaar van deze wedstrijden neemt het tijdens de finale op tegen de winnaars van de andere wedstrijddagen. De groepen 3/4 uit Muiden en Muiderberg spelen dit jaar mee met de F-categorie van Naarden en Bussum op 15 mei omdat er te weinig teams waren om in Muiden een toernooi te kunnen spelen.

Kijk voor meer informatie, wedstrijdschema’s en uitslagen op de website: www.tournify.nl/live/gmb2024