Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Diamanten huwelijk voor Sies en Annie Pelsma uit Bussum; ‘Het kwam wel duidelijk van hem hoor’

Mensen

In hun verkeringstijd reden ze in een Fiat 500 naar de Bloemenrivièra in Italië. “Dat ging prima”, vertelt Annie Pelsma-Birkhoff (82). “We gingen door de Gotthardtunnel. De Mercedessen stonden boven te koken en wij hadden nergens last van”, lacht ze. Zij en haar man Sies hebben hun 60-jarig huwelijksjubileum aangetikt, maar zijn al zeker 65 jaar samen.

Sies (85) is een geboren Fries, maar woonde met zijn ouders op een boerderij aan het Zuidereinde in ‘s-Graveland. Annie werd een dorp verder - in Ankeveen - geboren. Ze groeide er ook op. Beiden zaten op dezelfde lagere school in ‘s-Graveland. Hoewel ze toen nog helemaal geen oog had voor het mannelijke schoon was het haar wel opgevallen dat Sies altijd op klompen en een beetje mank liep. Jaren later werden ze tot over hun oren verliefd op elkaar.

‘We waren ook niet zo kritisch vroeger. Dat is tegenwoordig wel anders...’

Het was ons-kent-ons met de jongens uit het buurdorp. “Ik had veel vriendinnen die op een boerderij woonde. Op kerstavond gingen we allemaal naar de nachtdienst in ‘s-Graveland.” Daar sloeg de vonk tussen Annie en Sies ove..