Afbeelding

Nieuwe expositie Kunst aan Zee; schilderijen van Senad Alic

Kunst & Cultuur

MUIDERBERG - Senad Alic (1960, Sarajevo, voormalige Joegoslavië) is beeldend kunstenaar. In alles wat hij doet, staan kunst en mens centraal. Alic is zich sterk bewust van de kracht van kunst in de samenleving. Hiervan getuigen zijn schilderijen, waarin ook het dynamische proces tussen verleden, heden en toekomst betekenisvol resoneren. Zijn werk heeft geresulteerd in de expositie ‘Between’. Te zien in Kerk aan Zee aan het Kerkpad 2.

De muzikale opening vindt plaats op zondag 3 maart om 14.30 uur. Daarna is het werk te bewonderen op 17, 24 en 31 maart tussen 13.00 en 16.00 uur.

Behalve schilder is Alic tekenaar, schrijver en trainer en is werkzaam als gastdocent op Hogescholen (PABO). Daarnaast is hij artistiek leider van De Werkelijkheid, een netwerk van migranten, vluchtelingen en Nederlanders, allen kunstenaars. Met hen brengt hij kunst naar de mens. Naar plekken zoals de straat, zorginstellingen en asielcentra. Daar waar mensen kunst gebruiken om hun eigen verhaal te vertellen, vorm te geven, met elkaar te delen en zo voor elkaar echt zichtbaar te worden. “Verhalen delen is de beste verbinder, en verbinding is kracht”, aldus Alic. Hij werkt samen met organisaties als Amnesty, UAF, Vluchtelingenwerk, Stichting de Vrolijkheid, LKCA, Unicef en Pharos. 

Tijdens de finissage op 7 april (14.30 uur) geeft de kunstenaar toelichting op zijn werk en is er gelegenheid om met hem in gesprek te gaan. Info: www.senadalic.nl

Afbeelding