Veranderingen Bussum-Zuid in zicht

BUSSUM Bussum-Zuid staat aan de vooravond van een reeks vernieuwingen. De bouwplannen voor de locatie Patria/Ceintuurbaan zijn hier één van. Om de bewoners hierbij te betrekken is er een startbijeenkomst geweest. Hoe kijkt projectleider Carl Rodewald hierop terug? 

Ik vond het vooral een constructieve en respectvolle sfeer, ik hoop dat de andere deelnemers dat ook zo hebben ervaren. Daarnaast is men erg betrokken, de aanwezigen kennen de locatie als geen ander. Ik kijk dan ook uit naar de verdiepingssessies die we hebben gepland waarin we verder met elkaar in gesprek kunnen gaan.” In die verdiepingssessies zullen ook het fietsroutes, autoverkeer en parkeerbeleid worden besproken.

Het zogeheten Patriacomplex, gelegen aan de Ceintuurbaan 281 te Bussum, komt in 2025 beschikbaar omdat verzorgingshuis Nusantara vertrekt. Dit biedt de kans om het sterk verouderde gebouw te slopen en nieuwbouw te realiseren. Samen met de Alliantie, de eigenaar van een aantal woningen direct grenzend aan het Patriacomplex, zal worden gewerkt aan een geïntegreerd duurzaam nieuwbouwplan, omdat vernieuwing van het perceel noodzakelijk is. 

Rodewald: "Mensen zijn benieuwd naar de plannen, tegelijkertijd zijn er begrijpelijke zorgen", vertelt hij. 

Welke zorgen lees je op Extra