Muzikale wereldreis bij de Globe wordt omarmd door velen uit Gooise Meren.
Muzikale wereldreis bij de Globe wordt omarmd door velen uit Gooise Meren. Foto: Bob Awick

Muzikale wereldreis voor leerlingen de Globe wordt omarmd door velen

Cultureel

Moeder en kersverse Bussumse Claire Birkhoff is twee jaar geleden met haar gezin in Gooise Meren komen wonen. Tot voor kort wist ze eigenlijk niet van het bestaan van De Globe af, de taalschool voor kinderen die nieuw in Nederland zijn op steenworp afstand ligt. 

Kinderen die naar De Globe gaan zijn uit hun eigen omgeving gevlucht, hebben nog weinig vaste aanknopingspunten en zijn nog maar kort in Nederland. Daarnaast zitten er ook kinderen van expats op de school. Dat greep Birkhoff dusdanig aan dat ze de school op de kaart wil gaan zetten. “Ik wil het gesprek op gang gaan brengen”, vertelt ze hartelijk.

Het begon met een schenking die Birkhoff deed. Ze zat middenin een sabbatical tussen twee banen in. In die periode wilde ze graag vrijwilligerswerk doen. Zo kwam ze bij De Globe terecht en op het idee om geen spullen te doneren, maar een ervaring. “De 120 leerlingen van De Globe krijgen een bijzonder cadeau: een muzikale wereldreis en een groots optreden die zij zelf hebben verzorgd in ..