Afbeelding
Foto: IVN

Kinderactiviteit: ontdek de ‘slootschatten’

Natuur en Milieu

BUSSUM - Waterschorpioenen, kokerjuffers of bootsmannetjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Je komt het te weten tijdens de jaarlijkse IVN Slootjesdag. Kinderen tussen de 5 en 11 jaar kunnen op zondag 11 juni samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot in natuurgebied Cruysbergen, tussen Bussum en de Hilversumse Meent.

Het startpunt is bij scouting gebouw Erica aan de Nieuwe ’s Gravelandseweg 68 in Bussum. De tocht duurt ongeveer anderhalf à twee uur en de kosten bedragen 5 euro per kind (vooraf te voldoen). Begeleiders kunnen gratis mee.

Zelfstandig

“We hebben dit jaar weer gekozen voor een gemarkeerde tocht die de deelnemers zelf kunnen lopen (met een eigen samengestelde groep van maximaal acht à negen personen). Zij krijgen van tevoren een starttijd in het door hen gekozen tijdvak tussen 11.00 en 14.00 uur”, aldus een IVN-woordvoerder. Onderweg zijn er allerlei posten met leuke opdrachten of interessante vondsten. Ook zijn er IVN gidsen die helpen met waterbeestjes vangen. Na aanmelding via https://www.ivn.nl/afdeling/gooi-en-omstreken/activiteiten/slootjesdag krijgen de deelnemers een bevestiging en uiterlijk 9 juni een starttijd in het door hen gekozen tijdvak.

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit gebeurt door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam,gezond én belangrijk natuur is.