'God in de supermarkt'

BUSSUM Huh?! Dat was de eerste gedachte die opkwam toen geestelijk verzorger en predikant Jacomette de Blois van werkgroep de Groene Golf vertelde dat ‘God in de supermarkt’ het onderwerp is van de thema-avond op 22 mei (20.00 uur) in de Wilhelminakerk in Bussum. 

De werkgroep de Groene Golf bestaat uit gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Bussum (PG) waar de Spieghelkerk, Wilhelminakerk en de geloofsgemeenschap Sion onder vallen. De werkgroep is al een aantal jaar bezig en is sinds november 2022 een officiële werkgroep van PG. Ook is er een uitwisseling van kennis en ervaring tussen de aangesloten kerken.
De Groene Golf heeft al een mooie energiebesparing uitgevoerd in de Wilhelminakerk, door alle lampen die veilig bereikbaar zijn door vrijwilligers te laten vervangen door led-lampen. Ook zijn ze, met ondersteuning van de lokale energiecoöperatie Wattnu, bezig om een vergunning te krijgen om 250, deels zichtbare, zonnepanelen te mogen plaatsen op de kerkdaken. De temperatuur in de kerkzaal en het zalencomplex ligt ook onder een vergrootglas. Zomaar verlagen gaat niet omdat het orgel een bepaalde luchtvochtigheid nodig heeft om goed te functioneren. Het eerste kwartaal van dit jaar lag er een datatracker in het orgel die ieder uur de temperatuur en luchtvochtigheid meet waarmee de Wilhelminakerk kan analyseren wat het beste stookprofiel is.

Meer weten? Mail naar groenegolf@pgbussum.nl.