Afbeelding
Foto: Pixabay

Schoonmakers van dakgoten blijken malafide

Algemeen

NAARDEN - Een inwoner van Naarden is afgelopen week opgelicht door twee dakgootschoonmakers. Namens ‘Uw dakgoot expert’ kwamen twee mannen de goten leegruimen. De afgesproken prijs was 20 euro. Het uiteindelijke bedrag 550 euro. Er is inmiddels aangifte bij de politie gedaan.

Tijdens het schoonmaken ontdekten de heren namelijk al snel ‘gebreken’ aan de dakgoot. Deze moesten zo snel mogelijk gerepareerd worden. Binnen een half uur waren ze klaar. De bewoner kon kiezen: cash of met Tikkie. Er werd voor het laatste gekozen. 

De bewoner, die het allang niet meer vertrouwde, ging na de ontvangst van een sms-bericht op onderzoek uit. Via ‘Wieheeftmijgebeld.nl’ ontdekte de gedupeerde een eerdere melding: ‘Oplichters van dakgoten schoonmaken. Rekenen veel geld voor onnodige reparaties’. Later ontving de inwoner nog een WhatsApp-bericht via een ander nummer met de melding dat ‘er vijf jaar garantie zat op de reparatie’. De volgende dag kwam er nog een sms-bericht over een openstaand bedrag en een telefoontje. De politie heeft de zaak in onderzoek.