Juwelier Geerling
Juwelier Geerling Foto: © Bob Awick

Predicaat Hofleverancier voor 100-jarige Juwelier Geerling

Bedrijven

BUSSUM - Juwelier Geerling heeft gisteravond het predicaat Hofleverancier van de gemeente Gooise Meren én de Koning ontvangen. De zaak bestaat niet alleen honderd jaar, maar eigenaar Joost Geerling - en zijn echtgenote Esther - zijn ook zeer maatschappelijk betrokken in Gooise Meren. 

Deze combi maakt dat Juwelier Geerling het predicaat mag voeren. “Dat is geen sinecure, je moet daar echt wat voor doen en zijn. Geerling behoort nu bij de selecte groep van ondernemingen in Nederland die dit predicaat mag voeren”, sprak wethouder Nico Schimmel. Vervolgens kreeg Joost Geerling van burgemeester Han ter Heegde een schild overhandigd.

(Tekst loopt verder onder de foto)


© Bob Awick

De receptie in het kader van het 100-jarig bestaan vond plaats bij Barrique in de Havenstraat. Daar lag de rode loper uit. Het college liep vanaf de bibliotheek met muziek naar de locatie. Het was een zeer feestelijk gezicht.

‘Klasse en kwaliteit’

Juwelier Geerling vestigde zich een eeuw geleden in Bussum. Schimmel: “De juwelierszaak, alweer ruim 35 jaar met Joost Geerling aan het roer, staat synoniem voor klasse en kwaliteit en is niet weg te denken uit Bussum. Behalve dat Joost zijn vak verstaat als meesterhorlogemaker en juwelier staat hij ook midden in de lokale samenleving. Met name op het sportieve vlak staat hij zijn mannetje. Geerling is de oudste sponsor van SDO en ondersteunt diverse verenigingen met prijzen en bij loterijen: De Meent, Rugbyclub ’t Gooi, Gooische om er een paar te noemen, maar ook ViJoS, drumband Nardinc en De Vestingnarren.”

Die betrokkenheid is zo groot dat Joost ook wel zitting neemt in een bestuur, sponsorcommissie of kascommissie, ging Schimmel verder. “Dat hij ook wel in is voor een feestje blijkt uit het feit dat hij een kleine tien jaar terug de 49ste Prins Carnaval was van De Vestingnarren. Hij was ook actief als voorzitter van de winkeliersvereniging BOR. Kortom, Juwelier Geerling is een instituut, van grote waarde voor Gooise Meren en met name voor Bussum.”