Het konvooi passeert ook Bussum.
Het konvooi passeert ook Bussum. Foto: Jaap van Hassel

Het Gooi Bevrijd in centrum van Bussum groter dan ooit

BUSSUM Onze vrijheid wordt op vrijdag 5 mei gevierd. In Bussum gebeurt dit traditiegetrouw met Het Gooi Bevrijd: een konvooi met oude legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog dat onder andere Bussum bezoekt.

Met meer dan 135 voertuigen is het evenement dit jaar groter dan ooit. Daarnaast zijn er later op de dag verschillende live muziekoptredens.

Het konvooi start in Loosdrecht en komt rond 12.30 uur aan in Bussum. Op het Wilhelminaplantsoen, de Havenstraat en de Kapelstraat is de eerste stop. Hier hebben belangstellenden de gelegenheid om de voertuigen uitgebreid te bewonderen. Rond 14.00 uur vervolgt het gezelschap zijn route en opent DJ Karim het muzikale gedeelte van deze Het Gooi Bevrijd-editie. 

Muziekfeest

Vanaf 15.30 uur barst het muzikale feest los met verschillende live optredens van onder andere The Handymen en Cris & Hester, de avond wordt afgesloten met een daverend optreden van de LSB Experience. In de Kapelstraat en op Wilhelminaplantsoen staan verschillende horecastands waar de lekkerste hapjes en drankjes te verkrijgen zijn. Rond 22.00 uur zijn de feestelijkheden voorbij. 

Route konvooi

Het konvooi van oude legervoertuigen rijdt vanuit Loosdrecht via de Franse Kampweg, Bussumergrindweg, Brinklaan, Kerkstraat, Landstraat en Oud-Bussumerweg naar de stop op het Wilhelminaplantsoen, de Havenstraat en de Kapelstraat.

Kijk op ontdekgooisemeren.nl/gooibevrijd voor alle informatie en het meest actuele programma.