Bedrijventerrein Gooimeer Zuid vanuit de lucht.
Bedrijventerrein Gooimeer Zuid vanuit de lucht. Foto: G.J. Schultz

Bezem door terrein Gooimeer Zuid

NAARDEN Het bestemmingsplan van Gooimeer Zuid, een van de belangrijkste bedrijventerreinen in Gooise Meren en gelegen tussen de Amsterdamsestraatweg en de Rijksweg A1 in Naarden, is al langere tijd aan herziening toe. Daarom ligt er nu een nieuw en scherper geformuleerd conceptbestemmingsplan ter inzage.

Het doel? Meer vierkante meters voor bedrijven die daadwerkelijk op een industrieterrein thuishoren. “Er is de laatste jaren veel gedoogd en daar moeten we mee aan de slag. Vaak weten die bedrijven dat ze in strijd zijn met het bestemmingsplan, maar er is nooit op gehandhaafd”, zegt wethouder Hugo Bellaart, die wil doorpakken en niet langer treuzelen. Gooise Meren wil de bedrijven, die misschien moeten verhuizen, wel behouden voor de gemeente en zal daarom actief meekijken naar een oplossing.

"Behoud van dit terrein is voor industriële bedrijven van belang”, gaat hij verder. "Het huidige bestemmingsplan is echter verouderd en kent ongelukkige en onduidelijke formuleringen, waardoor er onterecht vergunningen zijn verleend voor functies zoals detailhandel en sportscholen, die niet wenselijk zijn op een dergelijk bedrijventerrein. Dan blijft er minder ruimte over. Via het bestemmingsplan wordt helderheid verschaft over de werking van de regeling." 

Lees meer over de plannen op Extra